GTX 1050 Ti Sıcaklık Yükselmemesi

Ascendency

Hectopat
Makaleler
3
GTX 1050 Ti (Markasını bilmiyorum. Kasayı şu an açamam. Kasada cam olmadığı için göremem de. Ama muhtemelen MSI.) Ekran kartıyla ne kadar Ultra'ya çekip zorlarsam zorlayayım sıcaklık 71 dereceyi geçmiyor. i5 7400 işlemci var. O da 50-55 dereceden yukarıya çıkmıyor. Bu özellik ekran kartının kendisinde mi var yoksa performansı kısıp undervolt gibi bir şey mi yapılmış? Ben bir işlem yapmadım. Sıcaklık limiti kaldırılarak FPS değeri yükseltilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 Ti modeli için 71° iyi daha üstüne çıkmamalı zaten. Neden ısınmamasını dert ettiniz ki?

71 Derece normal bir sıcaklık kasa hava akışı ve gpu kaliteli ise daha da düşebilir sıcaklık.

Belki ısınmadığı için performansı düşüyordur diye düşündüm.
MSI Afterburner yazılımı ile yükteki GPU kullanımını kontrol et %100 kullanılıyorsa sorun yok demektir. Bu kartlar fazla ısınmıyor zaten bir problem yok.
FPS değerleriniz normal mi?

Normal mi bilmiyorum. GTA 5 MSAA kapalı ve shader ayarları falan en yüksekteyken 60 FPS veriyor. GPU kullanımı %100 ama CPU kullanımı da arada %100 oluyor. Arada ani droplar yiyorum. Sıcaklık 71 dereceyi geçmiyor.

71 derece o kart için çok fazla. 64 65 derece makul sayılır. Millet tutturmuş bir 70 derece normal diye. Kasanızın hava akışını kontrol edin. Sistemde darboğaz var mı diye Aıda64 ile testlerinizi yapın. Bazı ekran kartlarında Gpu'nun maksimum çıkabileceği ısılar fabrika ayarlı geliyor. Oc yaptığınızda bu değerleri, kartın çekeceği güç değeri ile birlikte ayarlıyorsunuz. Belki throttle dediğimiz olay yaşanıyordur. Ayrıca imkanın varsa kartın fan hızlarını arttırmayı dene. Bu arada o kart gta5 ultrada alır 60 fps ama aynı şekilde işlemcinin son yükte olması mantıklı değil.

Bir yeri unutmuşum. Devamlı 71 derece değil. 60-65 derecelerde seyrediyor dediğiniz gibi. Ama saatlerce oynarsam veya patlama efekti falan olursa 71 dereceye çıkıyor. Ek olarak kasanın hava akışında bir sorun yok.

Bir yeri unutmuşum. Devamlı 71 derece değil. 60-65 derecelerde seyrediyor dediğiniz gibi. Ama saatlerce oynarsam ve patlama efekti falan olursa 71 dereceye çıkıyor.
Tamam sıkıntı yok o zaman. En kötü modeli o kartın 64 65 derecede çalışıyor zaten ki gta 5 o kartı yorar yani sadece işlemcinizin kullanımı hep mi 100 de yoksa anlık mı ?

Tamam sıkıntı yok o zaman. En kötü modeli o kartın 64 65 derecede çalışıyor zaten ki gta 5 o kartı yorar yani sadece işlemcinizin kullanımı hep mi 100 de yoksa anlık mı ?
3-4 dakikada birkaç saniye %100 olup tekrar iniyor. Rage:MP'de (GTA V için 3. parti bir online modifikasyon) işlemci kullanımı hep %100 de seyrediyor. MSI Afterburner ile değerleri seyredemiyorum, Rage:MP'de crasha yol açıyor. Devamlı %100 olmasında bir sorun var mı? Ayarları yükseltebileceğim kadar yükselttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…