GTX 1050 Ti Sistem Battlefield 1 FPS düşüşü sorunu

0fcbrk

Megapat
Daha fazla  
Battlefield 1'de normalde 70 90 arası FPS alırken savaşa girince, patlamalar olunca veya fareyi hızlıca sağa sola çevirince FPS drop oluyor. FPS 50-60'a düşüyor, takılmalar oluyor. Acaba oyun ayarlarını mı değiştirmem gerekiyor? CPU kullanımı normalde 70-80 arada 90 oluyor SS'de çıkmamış. Daha yüksek FPS almak için ne yapabilirim ?
normalde fps-min.png
OYUN AYARI REEL-min.png
oyun ayarı-min.png

Sistem:
Asus PRIME B350M-A AMD B350
GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC
AMD Ryzen 5 1400
Corsair 8GB 2400MHz RAM
Corsair LE200 120GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
%3 GPU kullanımı alıyorsunuz. Ayarları ve çözünürlüğü yükseltin. Yükü işlemciden, ekran kartına vermelisiniz. Oyunda RAM kullanımı 7 GB. Arka planda RAM kullanan uygulamaları kapatın. Anlık olarak takılmalar RAM'den de kaynaklanıyor olabilir. Ama öncelikle şu GPU kullanımını yükseltmek için dediğimi yapmalısınız.

Sanıyorum ki laptop dahi olsa bu fark normal değil. 1050Ti masaüstü ve laptop modelleri arasında pek fark yok. 1050Ti 2GB ve 8GB RAM'den dolayı mı acaba sorun yaşıyorum?

i5 7300HQ ve 2GB 1050Ti 8GB RAM sahibiyim. Değil 80, 40'ı zor görüyorum. Nasıl böyle mümkün olabiliyor?
Yeni konu açıp sorunu detaylı bir şekilde belirtin. Yardımcı oluruz.

Sanıyorum ki laptop dahi olsa bu fark normal değil. 1050Ti masaüstü ve laptop modelleri arasında pek fark yok. 1050Ti 2GB ve 8GB RAM'den dolayı mı acaba sorun yaşıyorum?
1050 Ti ekran kartının 2GB olan modeli mi var? Laptop da olsa öyle bi model olduğunu bilmiyorum. GTX 1050 olabilir.

Oyun 7 GB bellek kullanıyor. Windows 10 2 GB kullanıyor. Sen arka planda Discord vb. açınca bu bellek 3 GB kadar geliyor. Kısacası oyun belleği diskten kullanıyor. Bu yüzden FPS düşmesi yaşıyorsun.

Bellek takviyesi yapın. Ya da oyun ayarlarını düşürün.

Arka planda herhangi bir uygulama yok. Grafikleri arttırmayı denedim 70-90 arası GPU kullanımı var şu anda. Bu sefer de fps düştü anlık drop yok ama 55-80 fps arası gidip geliyor. Ram yetersiz galiba dediğiniz gibi gidip abimin bilgisayarından ram çıkarttım takıp deniycem. FPS'i iletirim size.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı