GTX 1050 Ti Sistem Önerisi

Eğer farklı sitelerden alıp montajını yapmaya razıysan yarın sana sıfır HDD'li 3400-3500₺ civarına bir sistem toplayabilirim.

Eğer farklı sitelerden alıp montajını yapmaya razıysan yarın sana sıfır HDD'li 3400-3500₺ civarına bir sistem toplayabilirim.
Önerini alabilirim.
Yani ne yapmalıyım? Bütçem gerçekten 3500 yani kısıtlı baya önerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3500 TL'lik bütçede GTX 1060 6 GB abartılı gibi olmuş. Tüm özelliklerden kısıp, ekran kartına yüklenilmiş. Bu da sistemin çok dengeli olmadığını gösteriyor bence. Oyunlar maalesef sadece ekran kartı ile oynanmıyor (Keşke öyle olsaydı ). Yukarıda yazılanlara bende katılıyorum. Ek olarak H310 serisi anakartı çok önermediklerini duydum. Bilgin olsun. Bütçen kısıtlı olduğu için GTX 1060 3 GB veya GTX 1050 TI modellerine yönelip bütçeni rahatlatıp diğer parçalara da önem vermenizi tavsiye ediyorum. Daha önce deneme şansım olmadı ancak seçtiğiniz kasanın havalandırmasına çok iyi değil diye birkaç yerde okumuştum. Bilginiz olsun. 400W'lık bir güç kaynağı kağıt üstünde yetiyor gibi gözüküyor. Ancak bana kalırsa çok sınırda. O sisteme ben 500W'ın altında tavsiye etmezdim. Hatta imkanın varsa daha fazlasını da tavsiye ederdim. Kendin montaj yapabilir misin? Ona göre öneriler gelecektir.

İyi olur benim için de lazım.

Siz bir öneride bulunsanız nasıl bir sistem önerebilirsiniz?

Önerini alabilirim.

Yani ne yapmalıyım? Bütçem gerçekten 3500 yani kısıtlı baya önerinizi bekliyorum.

AMD Ryzen 3 1300x İşlemci

Asrock AB350M 3200+ MHz Anakart

Galax Geforce GTX 1060 3GB EX OC Ekran Kartı

GSKILL 8GB 3000MHz Bellek

HDD var dediniz. Yukarısı totalde 3000 lira. Kasa ve güç kaynağı ile beraber 3500 liralara denk gelir. Sizi bir iki sene kadar götürecek bir sistem, özellikle frekans değerleri yüksek. Ancak imkan bulur bulmaz bu sistemde belleğinizi artırıp Ryzen 5 işlemciye geçmelisiniz. 3500TL'ye GTX 1060 istiyorsanız işlemciden kısmak ve 8GB belleğe razı gelmek durumundasınız.

Siz bir öneride bulunsanız nasıl bir sistem önerebilirsiniz?
Merhaba tekrardan ben bikaç sistem düşündüm. Hepsini yazıyorum. Kötü yanlarını eleştirirler zaten.
1.Sistem:
2.Sistem:
3.Sistem:
4.Sistem:
5.Sistem:

Ekran kartı olarak alttaki iki seçeneği fiyat açısından en uygunlar olarak gördüm. Bütçene göre seçebilirsin. Çok uçurum farklar yaratacağını düşünmüyorum ikisinin.

RAM olarak alttaki iki seçeneği fiyat açısından en uygunlar olarak gördüm. Bütçene göre seçebilirsin.

Anakart konusunda Intel cephesinde çok aşırı bir bilgim yok. Sadece H310'u çoğu kişi önermiyor. O yüzden bulduğum uygun bir B360 anakart ekledim. Daha bilgililer Intel sistemlerden daha iyi önerilerde bulunabilir. AMD tarafında ise bu (B350) anakart sana bir sorun çıkarmaz hatta gayet işlerini görür.

İşlemci konusunda güncel soketler arasından alttaki 5 seçeneği bütçene uygun görebildim.

Kasa ve güç kaynağında kaliteli bir şey istiyorum dersen gördüğüm uygunlar aşağıdaki ikisi.

Ben olsam;
İşlemci olarak R5 2600 veya i5 8400'ün altına çok inmezdim.
RAM 8 GB bir süre seni idare eder sonra bütçen düzelince 8 GB daha ilave edebilirsin.
Ekran kartı konusunda imkanın varsa bütçeni arttırıp 6 GB versiyonunu, yoksa da 3 GB versiyonunu düşünürdüm.
Kasa tasarım konusunda kişiden kişiye değişir ama hem kaliteli hem görünüş açısından kötü olmayan hemde fiyatı uçmayan bu kasayı biliyorum ben.
Güç kaynağı konusunda da bende bu güç kaynağını kullanıyorum çokta memnunum.
Neye karar verirsen ver hayırlı olsun şimdiden.

4. sistem bana daha cazip geldi her şey iyi ama Nanokatalog'dan aldığımız bir ürün ortalama olarak 1 aya yakın geldiği için ve gümrükte de birtakım işlemlerle fiyat arttığı için çekiniyordum. 1060 6 GB seçmenin sebebi bu PC'nin beni uzun süre idare etmesini istemem ve 3 GB versiyonluğun VRAM kapasitesinin yetmeyeceği beni 6 GB'a sürükledi yeni oyunlar için falan. Sağ olun uğraşmış önüme dizmişsiniz ben de Türkiye içi almayı uğraşıp almayı planlıyorum. Teşekkürler.

Seçtiğim ürünler stoklarında olanlardandı ancak siz bilirsiniz. 3 GB ile 6 GB arasında sadece 300 TL gibi bir fark var imkanınız var ise tabi ki onu alın. Ancak işlemciyi de boşlamamanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…