GTX 1050 Ti Sistem Yükseltme Önerisi

Eren Can Yılmaz

Hectopat
Öncelikle sorum şu;
Geçen sene düşük bütçem dolayısı ile aşağıdaki sistemi topladım:
MSI GTX 1050 Ti Gaming X ekran kartı
MSI H110m Pro-Vd Anakart
Intel Pentium G4560 İşlemci
8GB HI-Level RAM
120 GB Hyper X Fury SSD

Ve bu sistem bana yetersiz kaldığı için (Darboğaz sorunu)
Anakartımı Asus B360 Tuf Plus Gaming, işlemcimi Intel i5 8500 Veya i5 8400İle değiştirmeyi düşünüyorum.
Ortalama 1800-2000TL arası bir miktara mal olacağını düşünüyorum.
Sorum şu sizce sistemimi yükseltmeli miyim ve B360'a 560 TL para vermek yerine H serisi 400 TL'lik bir anakart alsam aynı performansı verir mi?
Teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
H serisi bir anakart ve i5 8400 alıp bütçe yeterli miktarda kalıyorsa 8 GB daha RAM eklemek sistemi baya güzelleştirir diye düşünüyorum.

Öncelikle sorum şu;
Geçen sene düşük bütçem dolayısı ile aşağıdaki sistemi topladım:
MSI GTX 1050 Ti Gaming X ekran kartı
MSI H110m Pro-Vd Anakart
Intel Pentium G4560 İşlemci
8GB HI-Level RAM
120 GB Hyper X Fury SSD

Ve bu sistem bana yetersiz kaldığı için (Darboğaz sorunu)
Anakartımı Asus B360 Tuf Plus Gaming, işlemcimi Intel i5 8500 Veya i5 8400İle değiştirmeyi düşünüyorum.
Ortalama 1800-2000TL arası bir miktara mal olacağını düşünüyorum.
Sorum şu sizce sistemimi yükseltmeli miyim ve B360'a 560 TL para vermek yerine H serisi 400 TL'lik bir anakart alsam aynı performansı verir mi?
Teşekkür ederim...

İşlemci ve ekran kartımız aynı, darboğaz ile karşılaşmıyorum. 8 GB RAM artık sınırda olduğunu unutmayın. İşlemci konusunda ben de acaba değişime gerek var mı diyorum? Oyunlarda i5 8400 ile karşılaştırmalarda neredeyse aynı çıkması şaşırtıyor.

Yenisi alacağınız parçaların eskisini satın mevcut bütçenizin üstüne bunu da eklersiniz daha iyi bir donanım alırsınız.
H110M PRO-VD
Pentıum G4560
İkisine 320₺ verdiler sence satayım mı?
İşlemci ve ekran kartımız aynı, darboğaz ile karşılaşmıyorum. 8 GB RAM artık sınırda olduğunu unutmayın. İşlemci konusunda ben de acaba değişime gerek var mı diyorum? Oyunlarda i5 8400 ile karşılaştırmalarda neredeyse aynı çıkması şaşırtıyor.
Cpu kullanımım %98-99 oluyor oyunlarda bunu yazarken bir bakayım dedim %71.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı