Bana kalırsa 8 GB daha RAM ekleyip kullanmaya devam edin. Bu ekran kartı kıtlığı yakın zamanda bitecek gibi durmuyor o yüzden şuan işlemci yükseltmek ne kadar doğru olur bilemedim.
Bana kalırsa 8 GB daha RAM ekleyip kullanmaya devam edin. Bu ekran kartı kıtlığı yakın zamanda bitecek gibi durmuyor o yüzden şu an işlemci yükseltmek ne kadar doğru olur bilemedim.
2400 MHz RAM'ler galiba artık üretilmiyorlar. Piyasadaki tüm RAM'lerden daha pahalılar genelde baz fiyat olarak. O yüzden bir yükseltmeye gideceksem tam gitmek istiyorum. Yoksa onu ilk başta ben de düşündüm hocam ama pek de mantıklı gelmiyor.
Anakart Gigabyte B450M H modelini aldım dün geceki Gaming gecesi indiriminden.
2400 MHz RAM'ler galiba artık üretilmiyorlar. Piyasadaki tüm RAM'lerden daha pahalılar genelde baz fiyat olarak. O yüzden bir yükseltmeye gideceksem tam gitmek istiyorum. Yoksa onu ilk başta ben de düşündüm hocam ama pek de mantıklı gelmiyor.
Güzel o zaman, Ryzen 5 3100 yerine 1600 AF tercih etmeni öneririm, 3100 400TL farkı hak etmiyor. 1600 AF'ye overclock yaparsın, en kötü slikon gelse bile 3.8 3.9'ları görürsün.
Madem yükseltiyorsun, almışken daha iyi bir işlemci al. R3 3100 max 2060 ve 1660 Super gibi kartları besleyebiliyor OC'siz hali ile. Ryzen 5 3600'den aşağısını alma derim.
Anakart Gigabyte B450M H modelini aldım dün geceki Gaming gecesi indiriminden.
Madem yükseltiyorsun, almışken daha iyi bir işlemci al. R3 3100 max 2060 ve 1660 Super gibi kartları besleyebiliyor OC'siz hali ile. Ryzen 5 3600'den aşağısını alma derim.
Güzel o zaman, Ryzen 5 3100 yerine 1600 AF tercih etmeni öneririm, 3100 400TL farkı hak etmiyor. 1600 AF'ye overclock yaparsın, en kötü slikon gelse bile 3.8 3.9'ları görürsün.
Ryzen 3 3100 1300 civarına bulunuyor hocam, hatta şu an Teknobiyotik'te 1300'den biraz daha az bir fiyatı var. R5 3600 bütçemi çok aşıyor. Zaten RTX 2060'ın üstünde bir kartı da hayatta alabileceğimi sanmıyorum; ki yakın zamanda öyle bir para harcama imkanım da yok.