GTX 1050 Ti Sistemde Mavi Ekran Hatası

• Konuyu başlatan Wyrux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 812

Wyrux

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistemim yandı zaten 15 yıllıktı melek oldu.
Meslek
bilmem daha öğrenciyim.
Tüm oyunlarda oynarken bir anda bilgisayar yeniden açılıyor tuhaf sesler çıkarıyor .DMP dosyası:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bir şey yaptıysan ondan olabilir. Aynı kart var, düzgün takmadığım zaman oyunlar çok yavaştı ve mavi ekran yemiştim. Baktım düzgün takılmamış, çıkart tak yaptım.

Yakın zamanda bir şey yaptıysan ondan olabilir. Aynı kart var, düzgün takmadığım zaman oyunlar çok yavaştı ve mavi ekran yemiştim. Baktım düzgün takılmamış, çıkart tak yaptım.

Hocam bilgisayarı içeriye taşıdım bir de temizlik yaptım tüm parçalar çıktı anakart dahil sonra SATA SSD değişikliği yaptım birkaç gün sonra tüm oyunlarda bilgisayar çöküyor

O zaman yüksek ihtimalle bir parçayı tam takamamışsınızdır. Kontrol edin derim, bilgisayara zarar gelmesin.

O zaman yüksek ihtimalle bir parçayı tam takamamışsınızdır. Kontrol edin derim, bilgisayara zarar gelmesin.

memory.dmp diyor RAM ile alakalı gibi geldi bana ne zaman bu konuyu açsam tutmuyor :(

Tuhaf sesler demişsiniz. Nereden geliyor tuhaf sesler, bilgisayardan mı yoksa hoparlör/kulaklıktan mı? Her iki türlü de fiziksel sorun olabilir, kasadan ses geliyorsa kesin fiziksel bir sorun. Bozulmadan önce parçalara bakın (muhtemelen ekran kartı veya RAM).

Tuhaf sesler demişsiniz. Nereden geliyor tuhaf sesler, bilgisayardan mı yoksa hoparlör/kulaklıktan mı? Her iki türlü de fiziksel sorun olabilir, kasadan ses geliyorsa kesin fiziksel bir sorun. Bozulmadan önce parçalara bakın (muhtemelen ekran kartı veya RAM).

Ekran kapanınca robotik sesler veriyor kulağıma cihazlardan gelmiyor yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm oyunlarda oynarken bir anda bilgisayar yeniden açılıyor tuhaf sesler çıkarıyor .DMP dosyası:

Robotik sesler kulaklık kaynaklı olabilir onu geçelim.

nvlddmkm.sys den mavi yemişsiniz. Ekran kartı driverı oluyor. Size 3 önerim olacak:
1- Aşağıdaki rehberi takip ederek DDU ile güvenli modda güncel driver yükleyin.
NVIDIA sürücü indirme linki:

2- Anlattığınız sıkıntı ısı kaynaklı olabilir. Anakarta tam oturtturduysanız (Çok zorlamayın. Yanındaki mandalı açın. Hafif bastırınca tık diye ses gelip mandal kapanır. Bitti.)
Kasanızın yan kapağını açıp bir de o şekilde 1 gün kullanın. Eğer doğru şekilde driver kurmak ve güncellemek sorunu çözmedi ve bu şekilde çözdüyse havalandırmanız kasanızda yetersiz kalıyor olabilir. Eskiden yeterlidir ancak zamanla grafik kartınızın termalleri eskidiği için şu an yetersiz kalmış olabilir. Ya da siz tam temizleyememiş olabilirsiniz.

3- Win7 eski bir sistem cihazınız üst versiyonlarda zorlanıyor olabilir ama en azından Win 8.1 geçmeye çalışın. Zira bazı oyun firmaları Win7 desteğini kapatıyor.

Robotik sesler kulaklık kaynaklı olabilir onu geçelim.

nvlddmkm.sysden mavi yemişsiniz. Ekran kartı driverı oluyor. Size 3 önerim olacak:
1- Aşağıdaki rehberi takip ederek DDU ile güvenli modda güncel driver yükleyin.
NVIDIA sürücü indirme linki:

2- Anlattığınız sıkıntı ısı kaynaklı olabilir. Anakarta tam oturtturduysanız (Çok zorlamayın. Yanındaki mandalı açın. Hafif bastırınca tık diye ses gelip mandal kapanır. Bitti.)
Kasanızın yan kapağını açıp bir de o şekilde 1 gün kullanın. Eğer doğru şekilde driver kurmak ve güncellemek sorunu çözmedi ve bu şekilde çözdüyse havalandırmanız kasanızda yetersiz kalıyor olabilir. Eskiden yeterlidir ancak zamanla grafik kartınızın termalleri eskidiği için şu an yetersiz kalmış olabilir. Ya da siz tam temizleyememiş olabilirsiniz.

3- Windows 7 eski bir sistem cihazınız üst versiyonlarda zorlanıyor olabilir ama en azından Win 8.1 geçmeye çalışın. Zira bazı oyun firmaları Windows 7 desteğini kapatıyor.

Hocam şu an Windows 10 ve teşekkürler <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı