Çözüldü GTX 1050 Ti sistemde Minecraft'ta FPS bir anda 5-10'lara düşürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Radyqoo

Centipat
Daha fazla  
GTX 1050 Ti, 16RAM, Ryzen 5 1600, B450H anakart.
Sistem normalde böyle abartı FPS droplar vermiyordu ama son birkaç gündür Minecraft oynarken bir anda PC komple 5-10FPS oluyor. Alt Tab'ı bile geçtim, farem bile kasıyor masaüstünde. Oyunda aynı şekilde ama bazen ekran siyah olup geri geldiğinde FPS az düzeliyor, sonra geri öyle oluyor.

En son başıma gelen olaylar:
Anakart BIOS'u güncelledim.
Virüs girdi, Maltware ile temizledim.
Şalterler gittiğinden beri bazen ekran gelmiyor. PC'yi güçten kapatıp açmam gerekiyor (genellikle böyle).

Acaba ekran kartım mı sıkıntıya girdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Mining olma ihtimali var. Bir flaşa Windows yazdır ve temiz bir kurulum yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olabilir. Tekrar bir sorun olursa sormaktan çekinme.
Öncelikle virüs ve şalterlerin gitmesinden dolayı olabilir. En iyisi verilerini yedekleyip format atman daha iyi olur. Eğer yine aynı sorun varsa ekran kartını değiştirmen iyi olur. Virüs konusu için malware silmiş olabilir ama dosyalarında bulaşmış olabilir. Bir de son olarak fanların çok hızlı dönüyor mu?

Son düzenleme:
Fanlarım hızlı dönüyor mu anlamadım çok bakmadığım için arasındaki farkı bilmiyorum.
Ama bazen egzoz fanımı ne var ya çıkış fani acayip ses çıkartıo normalden.
Bir de format atamıyorum PC'ye ayarlardan deniyorum bu kurtarma ortamı bulunamadı diyor.
Shift+yeniden başlat yaptığımda da o sıfırlama yerinde farklı şeyler gözüküyor, sıfırlama yok.

Sence bilgisayarcıya götürmeli miyim?

Mining olma ihtimali var. Bir flaşa Windows yazdır ve temiz bir kurulum yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olabilir. Tekrar bir sorun olursa sormaktan çekinme.

Çözüm

Şöyle bir iş söz konusu. İşlemciniz ekran kartınız yerine performans gösteriyor, bunun sayesinde de FPS değeriniz 200 olabilirken 50-80 arası oluyor NVIDIA ekran kartınızı atarsanız çok daha yüksek FPS değeriniz olacaktır çünkü ekran kartı performansı her zaman çok daha iyidir.

Ya söyleki CS oynuyorum mesela Max 200 minimum 100 FPS alıyorum. Bir anda 10 FPS oluyor ama oyunu da geçtim PC ana ekranı da kasıyor fare dönmüyor.

Teşekkürler deneyeceğim.

Ama virüs girdiyse %75 ihtimalle virüs FPS değerlerinizi düşürdü.

Ya söyleki CS oynuyorum mesela Max 200 minimum 100 FPS alıyorum bir anda 10 FPS oluyor ama oyunu da geçtim PC ana ekranı da kasıyor fare dönmüyor.

Teşekkürler deneyeceğim.

NVIDIA driverlarını manuel olarak güncelle. Belki düzelir.

He bir de sizce W11 mi kullanayım Windows 10 mu? Arayüz fark etmez işletim sistemi hangisi iyidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…