GTX 1050 Ti sistemde oyunlarda FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

TRJoker0

Hectopat
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti
İşlemci
AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor, 4000
Çok az sistem isteyen oyunlar harici çoğu oyunda FPS 100-140 arasıyken 30-40'lara inerek sürekli aynı zaman aralığıyla FPS düşmesi yaşıyorum.

Not: FPS düşmesi yaşadığım anlarda CPU sıcaklığım da orantılı olarak düşüyor.

Dosya Ekleri

• fps.JPG
    17,4 KB · Görüntüleme: 30
  • cpu.JPG
    17,6 KB · Görüntüleme: 27
Sistem Throttle'a uğruyor gibi, aslında maksimum görünen 72 derecelik ısınızın normal bir ısı diyecektim ancak yabancı forumlarda FX 8350 işlemcisinin 60-62 derece aralığının üzerine çıktığında thermal throttla uğradığını yazmışlar. Yüksek ihtimal sorun ısınma kaynaklı, sistem termal eşiği aştığı için frekans ve voltaj düşüyor bu sayede işlemci soğuyor fakat FPS düşüyor, daha sonra yeniden frekans artıyor ve ısınma olana kadar FPS tekrar düzeliyor. Termal macun yenileme şansınız var ise deneyin derim.

Yakın bir zamanda yenilemiştim ancak sorun çözülmedi

Yakın bir zamanda yenilemiştim ancak sorun çözülmedi

Soğutucunuz ve kullandığınız macun nedir? Forumlarda hep işlemcinin 60 derece ve altında stabil çalıştığı söylenmiş, açıkçası bu değerlere şaşkınım. Bazı kullanıcılar BIOS'tan Turbo'yu kapattıklarında işlemcinin stabil kaldığını belirtmiş, eğer soğutmanın yeterli ve macunu düzgün uyguladığınızdan eminseniz bir de bu yöntemi deneyebilirsiniz. Sorunun ısı kaynaklı olmadığını varsaymak isterseniz geriye 2 seçenek kalır, ya PSU yük altında yeterli enerjiyi sağlayamıyor ya da anakarttaki beslemeler yük altında yine enerjiyi kontrol edemiyor bu yüzden de yani sistem kapanmıyor ama işlemci dalgalı bir performans gösteriyor.

Donanım konusunda pek bilgiye sahip değilim. Macun hakkında bir fikrim yok aynı şekilde soğutucu hakkında da fakat bilgisayarda ekran kartının fanları haricinde 2 fan bulunuyor ve fanlar bazen %100 de çalışmasına rağmen sonuçlar böyle. Ekstra bir soğutucu bulunmuyor. Bunlar dışında PSU 2 kez sorun çıkarmıştı ve hatırladığım kadarıyla watt'ı düşük bir PSU kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…