GTX 1050 Ti sistemde Windows 10 logosundan sonra no signal hatası

ysfd

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açma tuşuna basıyorum ve önce BIOS ekranı daha sonrada Windows ekranı geliyor. Fakat sonradan da monitörüm 'no signal' yazısını çıkarıyor ve ekran gidiyor. Windows arka planda çalışıyor ve HTML girişini çıkar tak yaptığımda ekran geri geliyor. Yine aynı şekilde kasadaki yeniden başlat tuşu ile Windows'u yeniden başlattığımda veya güvenli modda çalıştırdığımda sorunsuz olarak açılıyor. Ama bilgisayarı kapatıp açarsam sorun yeniden tekrarlıyor. Bu sorun bilgisayarımı sıfırladıktan sonra olmaya başladı ve öncesinde hiç yaşamamıştım. Anakartta, RAM'de, ekran kartında, monitörde, HTML kablosunda veya girişinde bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü dediğim gibi daha düne kadar sorunsuz çalışıyordu ve sıfırlamamla beraber sorun ortaya çıktı. Bu arada ek bilgi daha vermek istiyorum; ekran kartım 1080p olsa da benim monitörüm maksimum 1366x768 çözünürlüğünü destekliyor ve zaten bilgisayarı o çözünürlükte kullanıyorum. Driverlarım ve BIOS güncel.
Bu arada bilgisayar dilinden fazla anlamam o yüzden daha anlaşılır yazabilirseniz mutlu olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

- A320M-DS2
- NVIDIA GTX 1050 Ti.
- AMD Ryzen 3 1200.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdmi kablosunu çıkarıp taktığınızda görüntü geliyorsa, kablonuzda sorun vardır başka bir şeyle uğraşmayın kablonuzu yenileyin.

Sıfırdan format atın tekrardan fakat bu sefer bilgisayarınızı internete hiçbir şekilde bağlamayın, böylece Windows 10 driverları otomatik olarak yükleyemeyecektir. Eğer 2. bir bölüm varsa diskinde oraya format atmadan önce ekran kartı sürücüsünü indir yoksa flashla yükle formattan sonra. Güvenli modda açılıyorsa sıkıntısız muhtemelen yazılımsal bir sorun vardır.

Driver kuramama sorunu ile aynı sorun. DDU ile Driver'i silin ekran kartı'nın, sonra tekrar güncel driverini kurun.(DDU ekran kartının dosyalarını iz bırakmadan tamamen ortadan kaldıran yazılımın adı).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı