GTX 1050 Ti sisteme Linux dağıtımı önerisi

Aga ister 1050Ti kullan ister RTX 4090 kullan istediğin dağıtımı kullanabilirsin. Oyun oynayacaksan Fedora, Arch, Debian gibi popüler distrolara göz atabilirsin.

Nobara berbat. Oyun için özel bir distroya gerek yok arkadaşım. Arch'ta da Fedora'da da Debian'da da istediğin gibi oynayabilirsin. Ha ama LFS, Gentoo belki uygun olmayabilir. LFS uygun olmazda Gentoo bilemem.

Güzel demişsin.
LFS bir handbook bu arada. Dağıtım falan değil.

Nobara berbat. Oyun için özel bir distroya gerek yok arkadaşım. Arch'ta da Fedora'da da Debian'da da istediğin gibi oynayabilirsin. Ha ama LFS, Gentoo belki uygun olmayabilir. LFS uygun olmazda Gentoo bilemem.
Benim sistemimde en kararlı ve hızlı çalışan dağıtımlardan biriydi Nobara. Tabii ki her dağıtımda oyun oynanabilir fakat bu tarz dağıtımların önceden yapılandırılmış ayarları olduğu için ekstra uğraşmadan çoğu şey hazır oluyor o yüzden öneriyorum.

Hocam, nobara gibi oyun üzerine derlenmiş distroların nasıl farkları oluyor madde şeklinde yazar mısınız?

Hocam, nobara gibi oyun üzerine derlenmiş distroların nasıl farkları oluyor madde şeklinde yazar mısınız?

• Kernel patchleri
  • Masaüstü için performans optimizasyonları
  • Oyun ve yayıncılık için ekstra düzenlemeler
  • Bazı dağıtımlarda RGB desteği için yazılımlar
  • Son kullanıcıya hitap etmesi için çoğu şeyin GUI versiyonu
  • Ekran kartı sürücüleri için kurulum yardımcıları
Daha fazla bilgi edinmek için distroların web sitesine göz atmanı öneririm.

LFS'ten kendin oluşturduğun distrolar için demiştim gaming olarak çok iyi olamayabiliyorlar.

Adam akıllı yaptığında bütün distrolara fark atar.
Bu distroların çoğu genel kullanım için üretiliyor, performans odaklı değil.
Tamamen performans odaklı ve en az kaynak kullanımına sahip bir distro buildlersen işler tamamen terse döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…