GTX 1050 Ti takılıyken bilgisayar açılmıyor

Numan178

Kilopat
Daha fazla  
Bütün gün çalışan PC 1 2 saatliğine kapatıp açtığımda monitöre görüntü gelmedi. Klavye, mouse, USB ses kartı da çalışmadı yalnızca PC kasası çalışıyor ve anakartta VGA debut beyaz LED ışık yanıyor.

Denediğim şeyler ise

Ekran kartını çıkartıp PCI-e slotun tozunu alıp geri taktım yuvaya zor oturttum, vidanın olduğu taraf zor oturuyor.

8x2 GB RAM'leri çıkartıp silgiyle sildim, RAM slotun tozunu alıp yerlerini değiştirdim tek takıp çalıştırmayı da denedim işe yaramadı.

İşlemciyi çıkarttım iyi bir temizledim tozunu aldım uzun süre ellemediğim kurumuş termal macunu yeniledim.

BIOS pilini çıkartıp 5dk sonra geri taktım işe yaramadı.

En son ekran kartsız açmayı denedim bu sefer mouse ve klavye çalıştı fakat işlemcide dahili grafik kartı yok bu yüzden yine görüntü alamadım.

Sistem özelliklerim;
İşlemci Ryzen 3 1200
Ekran kartı MSI 1050 Ti 4GT 4 GB
Anakart MSI A320M Pro vh Plus
Kasa Cooler Master Masterbox Lite5 500W
RAM Patriot 16 GB 8x2 3200MHz

Statik elektrikten ya da buna benzer bir sebepten dolayı elektrikle ilgili bir arıza olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım bozuk değildir sanırım çünkü Eski bi bilgisayardan çalışan ekran kartı bulup onu denedim başta klavye mouse geldi ama monitör yine gelmedi ve VGA ışığı yanmaya devam etti. Eski kartla tekrar denediğimde bu sefer klavye mouse bile çalışmadı vga ledi tabii ki yanmaya devam etti.
CMOS resetleme yaptım işe yaramadı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı