Arkadaşlar, i5-7400 GTX 1050 Ti sistemim var. Tüm oyunlarda FPS çok düşük bir derecede ama en çok CS:GO oyununda belli oluyor. PUBG Lite'ta falan sadece drop giriyor ama CS'de her saniye 10-20 FPS. Tüm driverlarım son sürüm. DDU ile kaldırıp tüm driverları baştan kurdum. Ekran kartımın BIOS sürümünü güncelledim, harddiskime HD Tune ile test yaptım ve sorun çıkmadı. Windows'un arıza testiyle RAM'imi test ettim ve onda da hiçbir sorun çıkmadı. Tüm parçalarım sapa sağlam. Sıcaklık değerlerim CPU'da Maks. 65 minimum 45. GPU'da ise Maks. 75, minimum 55 arası değişiyor. Termal macunum zaten yeni, 1 ay oldu süreli. CS'de V-Sync kapalı ve ayarlarım en düşükte. Half Life'ta bile FPS 40'lara düşüyor. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.
Bendede R5 3600 ve RX 5700 sistem var 1 TB HDD ile aynı durum oluyor senin kullandığın HDD 64 Cache olabilir fakat arkadaşımızın 16 Cache her HDD aynı değildir güncel sistemlere SSD ŞART!
Bende de R5 3600 ve RX 5700 sistem var 1 TB HDD ile aynı durum oluyor senin kullandığın HDD 64 Cache olabilir fakat arkadaşımızın 16 Cache her HDD aynı değildir güncel sistemlere SSD ŞART!
SSD güncel sistemlerde şart ama duurumun bununla ilgisi yok. Nedenini şöyle açıklayayım. R5 3600 ve RTX 2070 Super'li sistemim var. Sistemi ilk kurduğumda SSD yoktu. Bilgisayar çok geç açılıyor Windows üzerinde çok yavaş çalışıyordu. Ama oyun üzerinde etkisi yoktu. Sadece load süreleri değişti SSD ile.
Sorunu çözdüm. Diğer parçalarımda hiçbir sorun yokmuş. Sorunu kökten çözmek için 240 GB SanDisk marka SSD satın aldım ve USB ile Windows 10 kurdum. Sorunum düzeldi, FPS değerlerim eskisi gibi 200-300 arasında.
Depolama birimleri (SSD, HDD) FPS üzerinde etkisi olmaz. NET !
Arkadaş SSD alıp temiz kurulum yapmış ve sorun çözülmüş. Demek ki Windows üzerinde bir sıkıntı yaşamış. Bu da "format atmak" kasma sorunlarına çözüm olabilir demektir.