GTX 1050 TI ve I5 6500 BF1 GPU Sorunu

efe014

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar. Sistemimde 8 GB RAM, GTX 1050 TI ekran kartı ve i5 6500 işlemci var ama Battlefield 1'de GPU sorunu yaşıyorum. GPU bazen %95 lere çıksa da, genelde %60-80 arası seyrediyor. Sabit bir değerde kalmıyor ve FPS'mi büyük ölçüde etkiliyor. Sorunumun Power Supply kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çünkü sistemimdeki tek eski donanım Power Supply'im. PSU modeli de Vento ATX 450C. Acaba sıkıntı PSU'da olabilir mi? GPU'nun düşük olması, PSU kaynaklı olabilir mi? Konu hakkında bilginiz varsa, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock şansı var ise overclocklayın. Darboğaz'a maruz kalmış olabilirsiniz. Bunun için görev yöneticisini açın ve önceliği yükseğe alın oynadığınız oyunda.

Ayarları ne kadar düşürürseniz düşürün bu oyun 8.5 GB RAM yiyor. Eh haliyle RAM'de windows'a yer kalmadığı için takılmalar ve darboğaz yaşıyorsunuz. Sisteme 8 GB RAM daha eklerseniz müthiş bir FPS artışı göreceksiniz. @Ege_s35 'in söylediği gibi önceliği yükseğe almak bazen işe yarayabiliyor. Bunların dışında 32 kişilik sunucularda oynayabilirsiniz, RAM kullanımı düşecek ve oyun rahatlayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@200749 ayarlar ultrada oynuyorum gpu biraz daha artış gösteriyor ama yine %99 yada %95 tarzı değerlerde sabit kalmıyor @Ege_s35 önceliği de yüksek olarak ayarlayıp denediğimde tekrar sıkıntı yarattı.Power supply hakkında yorumunuz nedir peki power supply neden olabilir mi bu düşüşlere

PSU ile alakası bile yok. İşlemciye küçük miktarda overclock yapın.

TDP'si 70W olan bir ekran kartına hayli hayli yeter o sup @efe014 . Cidden @time to abandon ship 'nin dediği gibi ilave ram alırsanız fps artışı kaçınılmaz bir mutlu son olacaktır. 4 GB bile yükseltseniz faydasını görürsünüz.
İşlemciniz ekran kartınızı hayli hayli besleyebilir. Eğer OC şansı varsa durduğunuz hata. MSI Afterburner ile clocklayabilirsiniz. İşlemciniz ise sanırım 6500. Sonunda K yok yani. Bu da demek oluyor ki o işlemciye OC yapamazsınız. Fakat 3.6 Ghz size rahat rahat yeter ki ben 3.1 Ghz ile her oyunu çok çok rahat bir şekilde oynuyorum.

@Ege_s35 öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler,msi 1050 ti'nin gaming x 4gb oc modeli var bende sanırsam fabrikadan direk overclock yapılarak geliyor elimize.Yinede ekran kartına overclock yapabilir miyim,yaparsam da iyi bir fps artışı yaşar mıyım en azından akıcı oynatır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…