GTX 1050 Ti ve i5 7400 darboğaz ihtimali

Ascendency

Hectopat
Makaleler
3
İşlemci: i5 7400 3.00 GHz 4 Core.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB.
Anakart: H110M-S2-CF.
RAM: 16 GB modelini bilmiyorum.
Monitör: Modelini bilmiyorum 23.6" ve 1080P.
PSU: Bilmiyorum.

Bu sistemle oyun oynarken muhtemelen darboğaz yaşıyorum. Overclock veya başka hiçbir işlem yapmadım. Aldığım gibi duruyor yani. Mesela Heroes & Generals oynarken sistem gereksinimleri çok altında olmasına rağmen bilgisayar uçak motoru gibi çalışıyor, GPU kullanımı 20-30'da seyrederken CPU kullanımı 100'den aşağıya inmiyor. GTA V'te yüksek hızla araba sürerken de aynı durum mevcut. Ayarları yükseltince CPU kullanımı düşüp GPU kullanımı yükseliyor ama uzun süre yüksek ayarlarda oynamak bilgisayara zarar verir mi emin değilim.

Ne öneriyorsunuz? Oyunlardan zevk alamıyorum ve devamlı FPS değerlerini vb. kontrol etmem gerekiyor. FPS'de sorun yok gayet iyi performans alıyorum oyunlardan. Red Dead Redemption 2, Microsoft Flight Simulator vb. çok kaçık şeyler oynamıyorum. GTA V, Arma 3, Bannerlord vb. oynuyorum. Ayrıca 16 GB RAM'ım varken neden görev yöneticisinde kullanılabilir olarak 9,8 GB gözüküyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu sistemle oyun oynarken muhtemelen darboğaz yaşıyorum. Overclock veya başka hiçbir işlem yapmadım. Aldığım gibi duruyor yani. Mesela Heroes & Generals oynarken sistem gereksinimleri çok altında olmasına rağmen bilgisayar uçak motoru gibi çalışıyor, GPU kullanımı 20-30'da seyrederken CPU kullanımı 100'den aşağıya inmiyor. GTA V'te yüksek hızla araba sürerken de aynı durum mevcut. Ayarları yükseltince CPU kullanımı düşüp GPU kullanımı yükseliyor ama uzun süre yüksek ayarlarda oynamak bilgisayara zarar verir mi emin değilim.

Ne öneriyorsunuz? Oyunlardan zevk alamıyorum ve devamlı FPS değerlerini vb. kontrol etmem gerekiyor. FPS'de sorun yok gayet iyi performans alıyorum oyunlardan. Red Dead Redemption 2, Microsoft Flight Simulator vb. çok kaçık şeyler oynamıyorum. GTA V, Arma 3, Bannerlord vb. oynuyorum. Ayrıca 16 GB RAM'ım varken neden görev yöneticisinde kullanılabilir olarak 9,8 GB gözüküyor?
Bende de aynı sorun var sadece ekran kartım GTX 1060 6GB hala çözemedim.

Ne öneriyorsunuz? Oyunlardan zevk alamıyorum ve devamlı FPS değerlerini vb. kontrol etmem gerekiyor. FPS'de sorun yok gayet iyi performans alıyorum oyunlardan. Red Dead Redemption 2, Microsoft Flight Simulator vb. çok kaçık şeyler oynamıyorum. GTA V, Arma 3, Bannerlord vb. oynuyorum. Ayrıca 16 GB RAM'ım varken neden görev yöneticisinde kullanılabilir olarak 9, 8 GB gözüküyor?

Darboğaz olacağını sanmıyorum. Sorun sizin oyun içi yaptığınız ayarlar. Büyük ihtimalle daha fazla FPS almak için ayarları düşürdünüz ve yükü işlemciye bindirdiniz. Ayarları yükseltmek çözüm olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı