GTX 1050 Ti ve i7 3770 darboğaz yapar mı?

S0L015

Picopat
Daha fazla  
GTX 1050 Ti Low profile - i7 3770 darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında i7 2600 üstü 3770 yeterli değil gibi. i7 6700 - 7700 olur hala kullanmakta var. Performans testleri incelersin bende bir ara incelemiştim. i7 3770- i7 7700 15 fps farkı ortaya çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 3070 kullanılmış farkındaysanız. R5 7500F taksanız 2-3 kat fark olur mesela. 1050Ti ile darboğaz olmayacağı için pek fark olmaz. Online oyunlarda en fazla FPS farkı olur ama önbellek ve çekirdek sayılarıda aynı olduğu için oda uçuk olmaz.

Ben sadece şunu belirtmek istedim ki aynı GPU ile işlemci farklılıkları aralarındaki performansı farkı ortaya konuluyor. 6 yıl önceki işlemci FPS fazla alamayınca 6 yıl sonrasında ciddi gelişme oluyor mantığın düşün yani. Mesela en kötü AMD FX vardır bu tutmadığı için Ryzen 1nci nesil işlemci sorunları çözüldü. Daha sonra Ryzen 2nci nesilden sonra 3ncü nesil ciddi bir şekilde geliştirildiler hal bu sorunlarda ortadan kaldırınca AMD kullanıcıları için tavsiyede bulundurdukları doğru olursa yanlış hesaplamam orası ayrı konu Ryzen şu ana kadar iyiye gitti.

Hocam başta belirtiyim, konu sahibinin konusunun dışı konuşuyorsunuz. Neye parmak basmaya çalıştığınızı tam anlamadım. Dedikleriniz doğru, her işlemci arasında farklar olur ama bu daha çok darboğazda belli olur. Yoksa Cyberpunk'ta 750Ti ile R5 7500F'te, R9 9950X'te yakın FPS verebilir. Çünkü işlemci gerekliliği çok düşük, üstüne online oyun olmadığı için işlemci ağırlılığı yok pek.

1050Ti ile R5 5600 gibi daha yüksek önbellekli bir işlemci kullanırsa veya daha abartı olarak X3D bir işlemci, ozaman fark oluyor ama i7 7700 almasının manası veya düşünmesinin manası pek yok. 1050 Ti için zaten 3770 yeterli gayet. En kötü GTX 1660Ti filan olsaydı attığınız video gibi bir senaryo olurdu.

Anladım bu da doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…