GTX 1050 Ti ve R3 1300X GTA 5 Düşük FPS

enes_fin

Hectopat
GTX 1050 Ti GTA 5 Performans videosu ne zaman açsam oyun 55-60 FPS aşağı hiç düşmüyor. Şehrin en kalabalık olduğu yerlerde bile lakin ben şehrin ortasında 45 FPS'yi geçemiyorum. Ortaya da çeksem yine de o değerlere ulaşamıyorum. Ne yapmam gerekli? Oyunum orijinal.

Sistemim;
GTX1050 Ti ASUS Cerbesus 4 GB
Ryzen 3 1300X
8 GB RAM
Orijinal Windows 10

Her işlemci ve ekran kartı uyumu bir değil, daha doğrusu her sistem birbirine denk olmuyor. Videolarda izlediğiniz sistemle sizinki de bir değildir muhtemelen bu durumda bir eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Donanım olarak...

RAM'inizin tek slot olması bile performansı etkiler. Bire bir aynı sistemin Benchmarkı olmadıkça internettekilere aldanmamak gerekir. Onlar size az çok fikir verir. Kullanımlar? Sıcaklıklar? Driverlar güncel mi? Araka planda açık bir şey var mı? RAM dual mi?..

Ram frekans hızıyla alakalıdır büyük ihtimal. 2133 mhz ile 3200 mhz arasında 12 fps oynuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki bilgisayarla benimkinin arasındaki tek fark 8 gb ram im olması.Ram im 8Gb 2400mhz tek kanal.
Ram frekans hızıyla alakalıdır büyük ihtimal. 2133 mhz ile 3200 mhz arasında 12 fps oynuyor.
Benim bildiğim bu fps farkı apu sistemlerde oluyo.
Ekran kartım 50 dereceden yukarıya çıkmıyo.Driverlerim güncel.Arka planda açık birşey yok.Ram im tek slot.

Tahminimce sorun RAM in yetersiz olması ve muhtemelen darboğaz yapması, GTA 5 RAM sömüren bir oyun ve RAM yetersiz kalınca diğer parçaların da gücünü kısıtlıyor. Yine de kesin bir şey söylemek mümkün değil. İşlemci, ekran kartı ve RAM kullanımını, sürücülerin güncel olup olmadığını ve RAM in kaç Mhz ile çalıştığını belirtmen gerekiyor.

Nvidia ayarlarını da elden geçirmeyi dene bir de.

Tahmin ettiğim gibi RAM'den kaynaklı gözüküyor. Ekran kartı zaten daha yüksek grafikleri rahatlıkla kaldırabilir. RAM kullanımını arttıran ayarları bir araştır istersen, ben oynayalı çok uzun zaman oldu hangi ayarlar etki ediyor bilmiyorum. Ayarları araştırıp RAM'e etki eden ayarları kısmayı dene.(mesela trafik yoğunluğu vs. etki ediyor olabilir) Arkaplanda çalışan uygulamaları kapat RAM kullanımını azalt.

Ama işlemcide %70 lik bir kayıp var.Ve yüksek ayarlar değil.700 MB boşta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…