GTX 1050 Ti ve R5 2400G Uyumu

erenaltun61

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben şöyle bir sistem kurmayı düşünüyorum sizce uyumlu olur mu?
-GTX 1050 Ti 128 BİT 4GB GDDR5

-16 GB G.skill DDR4 3200 MHz (4x4)

-AMD Ryzen 5 2400G

-AX370M Anakart

Sizce uyumlu olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi söyledikleriniz ışığında anlaştık Belirttiğiniz oyunlar için şu an kuracağınız sistem bile yeterli. Benim imzamdaki sistemde CS GO oynuyorum, hiçbir şey kullanmıyor. Yüksek ayarlarda 200 FPS gördüm bazı haritalarda.
Dark Freezer x120 için önerim olacak. Önündeki fanı değiştirebiliyorsanız değiştirin. Metal kısım çok güzel ancak öndeki fan çok mutluluk veren bir fan değil. O fanın yerine bu fanı takarsanız performansı aşırı şekilde artacaktır hem de çok daha sessiz olur.
MSI Torx 12cm Kasa Fanı Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
Uyumlu, sorun olmaz. 4x4 RAM neden? 2x8 daha temiz olacaktır ve daha az güç kullanır. Tüm slotları doldurmak zorunda değilsiniz. Her ilave parça daha fazla güç kullanımı ve beraberinde daha fazla ısı demek.
Ancak zaten ekran kartı alıyorsunuz. 2400G almanızı önermem. 1500x daha iyi olacaktır. Alabiliyorsanız o sistemi 1600X ile süsleyin.

@207061 İleride işlemci yükseltmesi yapmayı düşünülüyorsa, Ryzen 2400G ikinci elde daha kolay satılacaktır. Ryzen 1500X bu dakikadan itibaren 650 TL gibi çok uygun fiyatlı olmadıkça önermem. Ryzen 1600X yerine stok soğutuculu Ryzen 1600 işlemci alınması daha mantıklı olacaktır. Ancak bütçenin elvermesi de önemli bir etken. 2x4GB bellek bende önermiyorum, 8GB tek modül alınıp ileride aynısından ikinci bir modül alınarak 16GB kullanmak mümkün olacaktır.​

2400G sahibiyim ve dün aşırı ısınma sorunundan ötürü garantiye gönderdim, değişim için işlem açtılar. O yüzden soğutucuya sağlam para yatırmadıkça 2400g önermiyorum. 1600 mantıklı olacaktır ancak Ryzen ilk ilk nesil stok soğutucusunu sevemedim bir türlü, çok yetersiz geliyor. Ram konusunda aynı fikirdeyiz. 1500 serisini aynı fiyatta olması nedeniyle önerdim, doğal olarak o anakarta 1600 en az yakışır diye düşünüyorum ben de.
Olay tamamen paraya bakıyor. Dolar el öptürecek seviyeye gelmişken ne kadar para o kadar köfte meselesi çok baskın çıkıyor artık.

Ryzen Wraith Stealth soğutucu Ryzen 1200, 1300X veya 1400 gibi lehimli işlemcilerde sorun çıkarmayacaktır. Ryzen 2400G ise içerisinde ayrıca grafik işlemci ünitesi barındırdığı ve lehimli bir işlemci olmadığı için Wraith Stealth yetersiz kalıyor. Ryzen 2400G Wraith Spire ile gelsen tadından yenmeyecek bir işlemci aslında, Size de tavsiyem Wraith Spire soğutucu için ikinci el araştırması yapmanız yönünde olacaktır.

Hakkınız var. Buna alternatif olarak 120 mm'lik sıvı soğutmalara bakıyorum. Dolar uçtuğu için onlara da yanaşılmıyor. Kule tipi soğutucular da benim anakartta RAM slotlarına baskı yapıyor. Uygun bir soğutucu arayışı içerisindeyim. Satın aldığım sıvı soğutmayı iade ettim, fazla pahalı geldi. Şu anda bilgisayar zaten yok, servise gitti. Bakalım ne hikaye yazacaklar

Asus B350M-K anakart kullanıyorsunuz, VRM mosfetleri üzerinde heatsink bulunmadığı için, stok soğutucu bu durumda sizin için daha iyi olacaktır. Bende kuletipi soğutucu aldığımda anakart sıcaklıklarım 10 derece artmıştı, aynı şey sıvı soğutma içinde geçerli. Wraith Spire soğutucu sizin için en iyi seçenek aslında. 70-80 TL civarında bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

O mosfet maalesef diğer bir konu. Ona yapabileceğim harici bir soğutucu öneriniz var mı? Termal ped alıp basic de olsa bir mosfet soğutucu koymayı düşünüyorum üzerlerine.
Şu teknik destekten ne dönüş olur bilmiyorum, iade talebi açtı şube. Oradan gelecek yanıta göre CPU soğutucuya çözüm bulacağım. Ancak anakart mosfetleri de canımı sıkmıyor değil açıkçası

GPU Vram heatsink olarak aratınca farklı türlüleri ve boyutta olanlarını da bulmak mümkün. Mevcut termal pedli olan modeller var veya, termal pedi ayrıca alabilirsiniz. Alttaki linkte belirtilen ürün vb. ile basit bir çözüm bile çok iş görecektir.
Tahmini Teslimat Zamanı
Aşağıdaki videoda yanılmıyorsam B350 mortar üzerinde VRM mosfet üzerinde heatsink bulunmayan mosfetlere, Akasa nın heatsinklerini yerleştiriyor.
Akasa Ak-vmc01-bk Ekran Kartı Için 10 Lu Bellek Soğutucu GittiGidiyor'da 338248338

Son düzenleme:
Şu anakartta da değişim olup olmayacağı belli olduğu an siparişimi Ali Amca'dan çekeyim. Çok teşekkürler
İşlemci soğutucu işi içinse firmadan gelecek yanıta göre hareket edeceğim. Muhtemelen iade çıkar dediler. 2400G için iade kararı çıkarsa bu sefer 2. el bir 1600 almaya karar verdim. Yanına da geçici olarak 1030 ya da 1050 alırım. İade değil de değişim çıkarsa belirttiğiniz işlemci soğutucuya bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…