GTX 1050 Ti ve Ryzen 1600 sistemde ani FPS düşüşü

migration

Megapat
Sistemi alalı 1 ay olmadı bile. Son 1 haftadır oyunlarım zehir oldu. Son 1 hafta hariç her şey mükemmeldi. Oyunlarda FPS düşmeleri ve kasmalar yaşanmaya başladı. Droplar vs. Belki virüstür dedim formatta attım. Sıkıntı yine devam ediyor. (Başta düzelir gibi olmuştu) Donanımsal sıkıntı var diye korkuyorum. Çünkü sistem yeni. Nasıl olabilir ? Şu Windowsun son güncellemesinden sonra olmuş olabilir mi diye düşündüm. Format attıktan sonra onuda yüklemedim ama gene aynı.

Sistemim :

Ekran Kartı:MSI GTX 1050 Ti 4 GB Gaming X
İşlemci: Ryzen 5 1600
SSD: Corsair Force LE200 SSD 120 GB ( Oyunlar ve Windows bunda yüklü)
Güç kaynağı: XIGMATEK 500W
Anakart: B350M PRO-VDH
RAM: 16 GB(2x8) 3000 MHz (2933 kullanılıyor)

H1Z1 adlı oyunu oynarken videosunu çektim. Silahla ateş ederken kasıyor. Hatta başkaları çatışırkende kasıyor. Bunlar dışındada bazen takılıyor, kasıyor oyun. Video yükleme aşamasındayım.

Oyun içindeki değerler(video gelecek) GPU kullanımı genellikle %94 üstü. Bazen en düşük olacak şekilde %80 görüyor. İşlemci en düşük %20 de kullanıyor. En yüksek %60 gördü. Ortalama %35-40. Sıcaklıklar ise GPU sıcaklığı en fazla 60 oluyor. İşlemci ise en fazla 41-42 gördü.

HD Tune Pro değerlerini de atıyorum. Bu arada PUBG de oynuyorum ama onda bu kadar çok sıkıntı yaşamadım. İlk oynadığım gibi. Hala aynı. Değişmedi. Hatta ateş ederken de sıkıntı çıkarmıyor. Başka istediğiniz değerler varsa atarım. Son olarak da 1709 adlı Windows 10 nun yeni güncellemesini indirmedim. Sorun ondandır diyenlerde vardı. Ama değişmedi.

1.PNG
123123123.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD 120GB ama görünüşe göre oyun sığdırmayı başarmışsın. Diskin doluluk oranını paylaş. Ayrıca AIDA64'ün stres testi yazılımı ile 10 dakika civarinda işlemciyi teste tabi tut. İşlemcinin güç düşüşü yaşayıp performans kaybı yaratmadığından emin ol. Ya da 10 dakika sonra resim alıp paylaş.

SSD 120GB ama görünüşe göre oyun sığdırmayı başarmışsın. Diskin doluluk oranını paylaş. Ayrıca AIDA64'ün stres testi yazılımı ile 10 dakika civarinda işlemciyi teste tabi tut. İşlemcinin güç düşüşü yaşayıp performans kaybı yaratmadığından emin ol. Ya da 10 dakika sonra resim alıp paylaş.
Test sonuçları hocam. Pek anlamıyorum. Diskimide paylaşıyorum. Başka bir şey isterseniz söyleyin paylaşayım.
444.PNG
212121212.PNG

@migration bana Temperatures menüsünün görüntüsü lazımdı.
Bir de yeni farkettim Ryzen kullandığın için BIOS'un güncel olması önem taşıyor. Güncel değilse güncellemelisin. MSI Ryzen için biraz geri kaldı. Keşke baştan Asus bir anakart alsaydın.

Hocam dediğim gibi son 1 haftadır böyle. İlk aldığım zaman böyle değildi noldu anlamadım birden. BIOS güncel ilk aldığım gün güncelledim. Yalnız şöyle bir şey var MSI sitesinde anakartın son driveri 29/09/2017 yazıyor. Onu indirip kurunca BIOS menüsünde güncel sürüm tarihi 19/09/2017 diyor bunu da anlamış değilim. En başından beri o tarih yazıyor. Bu arada anakart ryzen uyumlu. Öyle yazıyordu bilgilerinde. Bu arada işlemcide bir sıkıntı var mı değerlerden anladığınız kadar ?
42143412421412414.PNG

@migration tahmin ettiğim gibi işlemci tamamen kullanılmıyor. Galiba voltaj eksik geliyor. Bunu MSI'a bildirebilirsin veya voltajı yükseltebilirsin. RAM frekansını da düşürmeyi dene. O son 1 haftadan sonra BIOS'u güncellediysen eski sürüme dönmeyi dene. Son sürüm bende 7A34v19 (2017-09-21) görünüyor. BIOS'u MSI resmi sitesinden indirdiğine emin ol.

@migration tahmin ettiğim gibi işlemci tamamen kullanılmıyor. Galiba voltaj eksik geliyor. Bunu MSI'a bildirebilirsin veya voltajı yükseltebilirsin. RAM frekansını da düşürmeyi dene. O son 1 haftadan sonra BIOS'u güncellediysen eski sürüme dönmeyi dene. Son sürüm bende 7A34v19 (2017-09-21) görünüyor. BIOS'u MSI resmi sitesinden indirdiğine emin ol.

Support For B350M PRO-VDH | MSI Global

Burdan indirdim. Son sürüm 29 Eylülde çıkmış. Onu indirip kurdum ama BIOS ta güncel sürüm tarihi 19 Eylül diyor... Anlayamıyorum.

b
Bu arada CPU'nun tam performans çalışmadığını nerden anlıyoruz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı