Uzun zaman önce buralarda bol vakit geçiren biriydim. Yaklaşık üç sene önce bir bilgisayar satın aldıktan sonra güncel donanımları ve forumları takip etmeyi bıraktım. Öyle ki şifremi de unuttum. İnsan eğer satın almayacaksa donanım ve teknoloji takibinin yersiz olduğunu düşünüyor. Neyse şuan için güncel ama bir o kadar hesaplı bir sitem topluyorum. Bir kaç gün önce karar verdim sistem toplamaya ve bu birkaç gün içerisinde öğrene bildiğim kadar yeni teknolojik, donanım ve yazılım makaleleri okudum. Lafı fazla uzatmadan sizden yardımınızı istediğim konulara geliyorum.
- GTX 1050 Ti neden kendinden önceki nesil ekran kartlarından daha düşük performans veriyor. Örneğin(GTX 960, 950.)
- GTX 1050 Ti AMD RX 470 den çok daha ucuz olduğu halde çok büyük FPS kayıpları vermiyor. Bunu merak etmemin nedeni herkes RX serisi ekran kartlarının fiyat performans olarak daha iyi görüyor. Önceliğim fiyatları ama 300 TL daha fazla verilip RX 470 alınır mı ?
- Yeni çıkan Pentium işlemciler. Daha düne kadar böyle bir nimetten haberim yoktu dediğim gibi pek bir takip etmiyordum. Fiyatına göre performansı çok iyi. Şuan piyasada 4560'lar var ve sistemim için bu işlemciyi düşünüyorum. Lakin şuan ülkemizde satışa sunulmamış 4620'leri beklemeli miyim. Fiyat farkı 150-200 TL civarı olacak gibi. Değer mi ?
- AMD Ekran kartları Win10'da daha kararlı çalışıldığı söyleniyor. Daha doğrusu artık Nvidia'nın eskisi gibi daha iyi işler çıkartamadığı nedeni olarak da diğer işletim sistemlerinde oyunlara direk müdahalede bulunarak optimizasyonu kendi ayarlayıp ona göre güncelleme çıkarmasıydı ama oyun sistemlerine ve kodlarına yapmış olduğu doğrudan müdahale Windows 10'da yasaklanmış bu yüzden eskisi gibi güncel ve kararlı performans sağlayamıyor. Ne kadar doğru.
Son olarak, bana bu sisteme uyacak ekran kartı ve maksimum 400-500 TL civarı varsa AMD işlemci önerir misiniz AMD işlemcilerden pek anlamıyorum.