GTX 1050 Ti vs GTX 1060 3 GB

Bütçe
3000

karabüklü78

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Biliyorum bu devirde bu kartların alınmayacağını ama RX570 kartımın (Sapphire Nitro+ RX570 4 GB) beni çıldırtacak seviyede sorun çıkarması sebebinden dolayı kartımı servise verdim ve servisten de para iadesi geldi ve bu sebepten ötürüdür ki bir ekran kartı arayışına düştüm. Şu anki malum durum sebebiyle bütçeme konuda belirtmiş olduğum 2 ekran kartı sığıyor, ya 1050 Ti'ye da GTX 1060 3GB. İkinci elden bir ürün almak istemiyorum ne zaman ikinci el bir donanım ürünü alsam sıkıntı yaşıyorum o yüzden iki karttan birisini sıfır olarak almayı düşünüyorum. Arkadaşlar sorum ise bu kartların hangisinin sıfırı alınır, oyunları öyle Full ayarlarda oynayan biriside değilim 1440*900 çözünürlükte oynuyorum monitörüm eski olduğu için. GTX1050 Ti 2600 TL civarında sıfırı bulunabiliyor, GTX 1060'ı 3GB versiyonunu sıfır olarak ise bir mağazada 3000 TL'ye buldum. Ve bu iki karttan birisini bu hafta içinde kredi kartı ile taksitli şekilde almak zorundayım. Bu kartların bu paraları hak etmeyeceğini biliyorum ama bir tanesini almaya mecburum ve yarın bir gün satmaya kalksam hangisini daha çabuk elimden çıkarırım? Gönül ister ki GTX1650 alayım ama fiyatları bütçemi çok zorladığı için ancak bu iki karttan birine param yetiyor. Şu anki kullandığım sistem;
i5 4460.
Cooler Master tx-3 işlemci soğutucu.
MSI Z97 PC Mate.
Corsair 2*4 1600MHz RAM.
WD Blue 1TB HDD.
OCZ trion 100 240GB SSD.
Cooler Master rs-g 600W 80+Bronze PSU.
Gigabyte IF333 kasa.

Arkadaşlar sistemimi yukarıda belirttim ve bu iki karttan hangisi bu sisteme daha güzel olur? Bu iki karttan birini sıfır olarak almak zorundayım çünkü ikinci el olarak almak istemiyorum ve ikinci el almaya ayıracak vaktim bile yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Biliyorum bu devirde bu kartların alınmayacağını ama RX570 kartımın (Sapphire Nitro+ RX570 4 GB) beni çıldırtacak seviyede sorun çıkarması sebebinden dolayı kartımı servise verdim ve servisten de para iadesi geldi ve bu sebepten ötürüdür ki bir ekran kartı arayışına düştüm. Şu anki malum durum sebebiyle bütçeme konuda belirtmiş olduğum 2 ekran kartı sığıyor, ya 1050 Ti'ye da GTX 1060 3GB. İkinci elden bir ürün almak istemiyorum ne zaman ikinci el bir donanım ürünü alsam sıkıntı yaşıyorum o yüzden iki karttan birisini sıfır olarak almayı düşünüyorum. Arkadaşlar sorum ise bu kartların hangisinin sıfırı alınır, oyunları öyle Full ayarlarda oynayan biriside değilim 1440*900 çözünürlükte oynuyorum monitörüm eski olduğu için. GTX1050 Ti 2600 TL civarında sıfırı bulunabiliyor, GTX 1060'ı 3GB versiyonunu sıfır olarak ise bir mağazada 3000 TL'ye buldum. Ve bu iki karttan birisini bu hafta içinde kredi kartı ile taksitli şekilde almak zorundayım. Bu kartların bu paraları hak etmeyeceğini biliyorum ama bir tanesini almaya mecburum ve yarın bir gün satmaya kalksam hangisini daha çabuk elimden çıkarırım? Gönül ister ki GTX1650 alayım ama fiyatları bütçemi çok zorladığı için ancak bu iki karttan birine param yetiyor. Şu anki kullandığım sistem;
i5 4460.
MSI Z97 PC Mate.
Corsair 2*4 1600MHz RAM.
WD Blue 1TB HDD.
OCZ trion 100 240GB SSD.
Gigabyte IF333 kasa.

Arkadaşlar sistemimi yukarıda belirttim ve bu iki karttan hangisi bu sisteme daha güzel olur? Bu iki karttan birini sıfır olarak almak zorundayım çünkü ikinci el olarak almak istemiyorum ve ikinci el almaya ayıracak vaktim bile yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.

Tabii ki 1060.

6 GB olsa çok daha iyi olurdu ama fazla sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Hocam öyle aman aman şeyler yapan bir insan değilim ve grafik isteyecek oyunları çok nadir oynarım genellikle book of demons, democracy, gamde dev tycoon vs... Tarzı oyunları oynamayı daha çok tercih ediyorum, sadece 3GB olması kafamı biraz karıştırdı.

Hocam öyle aman aman şeyler yapan bir insan değilim ve grafik isteyecek oyunları çok nadir oynarım genellikle küçük oyunlar book of demons, democracy, gamde dev tycoon vs... Tarzı oyunları oynamayı daha çok tercih ediyorum, sadece 3GB olması kafamı biraz karıştırdı.
Sıkıntı olmaz, 3 GB da olsa 1050Ti'dan çok daha performanslı olduğu kesin.
1080p üstü doku kullanmayacaksanız yetecektir zaten.

Arkadaşlar merhaba.

i5 4460.
MSI Z97 PC Mate.
Corsair 2*4 1600MHz RAM.
WD Blue 1TB HDD.
OCZ trion 100 240GB SSD.
Gigabyte IF333 kasa.

Kesinlikle 1060 çünkü RTX desteğide var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı