GTX 1050 Ti yandı

414683

Decapat
Merhabalar, dün sabah bilgisayarımı açtığımda

"Warning: A problem with the cooling system has been detected. Please turn off the computer immediately, and return it for service"
(1050 Ti, i5 7.nesil, 8 gb ram.)

Hatası aldım. Soğutma sistemi ile alakalı bir hata olduğunu öğrendim ve hava soğutucunun tıkandığını gördüm. Temizledim, sonra oyun oynamaya başladım. Oyun oynarken ekran gitti. PC'nin içine baktım ve ekran kartımın yandığını gördüm.

Size sorum; çok küçük bir ihtimal olsa bile ekran kartımı hayata döndürebilir miyim? Diğer donanımım hasar görmüş müdür?

Eski ekran kartım GT 1030 ile devam ediyorum.

Son düzenleme:

Soğutmayı temizlerken termal macun temizliği yaptın mı?
Tozdan ötürü hata almamıştır artık macun kurumuştur. Ayrıca ısıdan ötürü yanma değil PSU'dan gelen kötü elektrik kısa devre ile yakmıştır. Soğutma ile ilgili bence değil.

Yandı derken?
Yani öyle bildiğimiz yanmış mıydı?
Yoksa donanımsal arıza mı oluşmuştu?
Yandığını nereden anladınız?

Garantisi var ise gönderin. Yok ise kartınızdan duman çıktıysa Allah gani rahmet eylesin .

Haklı olabilir. Temizlerken eğer çıkarttıysan termal macun temizliği yapman gerekiyor sanırım. Ek olarak termal macun değil de başka bir şey deniyordu sanırım buna. Biz yine de termal macun diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…