GTX 1050 Ti yandı

414683

Decapat
Merhabalar, dün sabah bilgisayarımı açtığımda

"Warning: A problem with the cooling system has been detected. Please turn off the computer immediately, and return it for service"
(1050 Ti, i5 7.nesil, 8 gb ram.)

Hatası aldım. Soğutma sistemi ile alakalı bir hata olduğunu öğrendim ve hava soğutucunun tıkandığını gördüm. Temizledim, sonra oyun oynamaya başladım. Oyun oynarken ekran gitti. PC'nin içine baktım ve ekran kartımın yandığını gördüm.

Size sorum; çok küçük bir ihtimal olsa bile ekran kartımı hayata döndürebilir miyim? Diğer donanımım hasar görmüş müdür?

Eski ekran kartım GT 1030 ile devam ediyorum.

Son düzenleme:
Neden kızgın attınız hocam?

Senin ekran kartın yanınca dala geçseler sevinir misin? Belki ailesinin durumu iyi değil, belki bu yüzden ailesi onu azarlayacak. Teselli etmek yerine. Bilemiyorum. Tabi kişiliğe bağlı bir şey kimi insan üzülür teselli etmek isterkimi insan da sizin gibi dalga geçerek belki de onu banlanmasına neden olacak bir konu açmasını ister. Her neyse üzgünüm attığım ifadeyi de kaldırıyorum.

Ekran kartını tamir etmenin bir yolu muhakkak vardır ama bu forumda bilen var mıdır bilmiyorum.

*GT 1030 özür dilerim.

*GT 1030

Dediklerinizde bir tutarsızlık var. İki tane mi bilgisayar kullanıyorsunuz? GT 1030'unuz mu GT 930M mu var?
Mesaj yazmak için yazıyorsun, ilkokul seviyesi mizahınla. Burası "Konu Dışı" veya "Mizah ve Eğlence" yeri değil.

Hocam eski bir laptobum var. Onunla ilgili bir soru.
Masaüstünüz ekran kartıyla, laptobunuzun ekran kartını mı karıştırdınız? Ekran Kartı tamiri yapan bilgisayarcılarla temasa geçin 80-100 lira arasına belki kurtarabilirsiniz. Bizim bir şey dememiz çok zor ekran kartınızın fotoğrafını atmaktan da imtina ediyorsunuz.

Hocam dalga falan geçmiyorum, ciddiyim. Ekran kartı yandıktan sonra yapılacak bir şey yok, en azından sosyalde bir anı olarak kalsın istedim. Bir yorumu anlamadan direkt kişilik koymuşsunuz bana, tebrik ederim. Üzüldüğümü de belirttim zaten, yandıktan sonra çalışmasının imkanı yok denecek kadar az. Hadi çalıştı diyelim, ne kadar performanslı veya ömürlü olacak malum. Sosyalde bir anı olarak kalmasını istediğimden bir fikir ortaya attım. Dalga geçtiğimi düşünüyorsanız sizin sorununuz.
İlkokul seviyesi mizah? Komiklik olsun veya espri olsun diye yazmadım. Yazıyı anlamayıp onu mizaha bağlayacak kadar anlayışsızsanız sizin sorununuz. Kart gittikten sonra yapılacak pek bir şey yok, sosyalde anı olarak kalsın istedim. Belki bir şey kaybetse bile teselli edecek bir sürü kişi bulur diye. Ama birileri bunu ilkokul seviyesi mizaha bağlıyor. Sizin de ilkokul seviyesi anlayışınız var sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…