GTX 1050 Ti'a OC Nasıl Yapılır?

Dostum OC yapmak oyun oynamak gibi değildir. Ancak sen bu işte çok kararlısın galiba. Tecrübe ile öğrenme yolundasın.

MSİ Afterburner tarzı uygulamalar var. Orada Core Clock ve Memory Clock değerlerini, sıcaklık ve stabiliteyi göz önüne alarak artırıyorsun. Ancak bu değerleri çok artırman oyunların donup kapanmasına neden olur o yüzden stabiliteyi test etmek için Heaven Benchmark tarzı GPU yu zorlayacak uygulamalarda test etmen.

Bu tür OC ler için Youtube da videolar var bakabilirsin. Ancak ben hiç önermiyorum özellikle Laptopta.

Bilgin zaten yok ve başlangıç olarak bir laptop çok kötü sonuçlar doğurabilir, hiç tavsiye etmem!

Afterburner da ayarları yapıp stres testine soktum. İşlemci gayet rahat besliyor ekran kartını fakat sanırım laptoplarda kısıtlama söz konusu. Çıkabildiğim en maksimum değerde 81 dereceyi gördüm fakat karşılığında sadece 3-4 FPS değişim oldu olmadı normal hızına aldım tekrar. BF 5 için denemek istemiştim ama 3 FPS için değmez gerçekten. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bu yüzden önermiyoruz zaten. 3-4 FPS için değecek bir işlem değil. Boşu boşuna sıcaklığı arttırmanın faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…