GTX 1050 ve Athlon X4 860K darboğaz sorunu

Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
GTX 1050 Aero 2 GB ekran kartım ve 1833MHz DDR3 8 GB RAM var. İşlemcim ise Athlon X4 860K.
YouTube'da bu sistemin darboğaz yapmadığını gördüm fakat bende oyunlarda darboğaz var. Sebebi nedir? Ekran kartı %40 falan kullanılıyor. Çok kötü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef FM2+ serisi işlemcilerde bu darboğaz mevcut. İşlemciye yüklenen oyunlarda yer yer GT 1030 ile bile %10-15 darboğaz aldığım oldu. Arkadaşın dediği gibi anakart müsaitse birazcık hız aşırtma ile bir nebze rahatlatabilirsiniz sistemi.

İşlemcini overclock yaparsan sorunu çözersin fakat soğutman iyiyse
Maalesef FM2+ serisi işlemcilerde bu darboğaz mevcut. İşlemciye yüklenen oyunlarda yer yer GT 1030 ile bile %10-15 darboğaz aldığım oldu. Arkadaşın dediği gibi anakart müsaitse birazcık hız aşırtma ile bir nebze rahatlatabilirsiniz sistemi.
İşlemci Overclocklu zaten 4.2GHz ye overclocklamıştım

O zaman oyun içi grafik ayarlarını biraz yükseltin, çözünürlüğü arttırmayı deneyin. Deneme yanılma yöntemiyle tepe noktasında bırakın ayarları. Bunun dışında da sistemi yükseltme dışında (Anakart+RAM+İşlemci) bir çözüm görünmüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı