GTX 1050 VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran

schedog

Centipat
Merhaba, ASUS FX705GD kullanıyorum. Bilgisayarı 4 aydır kullanıyorum, yaklaşık 1.5 aydır oyun oynarken ya da 2. monitör takılıyken gibi ekran kartının çalıştığı durumlarda mavi ekran hatası alıyorum. 2. monitörde karıncalanma tarzı piksellere bölünme olurken 1. monitörde sadece donma yaşanıp mavi ekran veriyor. Ne yaptıysam çözemedim. Ayrıca ekran kartı sürücümü manuel olarak yüklemek istediğimde kurulum yapamıyorum yaklaşık 10 civarı farklı sürümünü denedim hepsinde aynı hatayı veriyor bu grafik sürücüsü Windows'un bu sürümüyle uyumlu değildir. ASUS'un kendi sitesinden indirdiğim ekran kartı sürücüsü ile de kurulum yapamıyorum sadece Windows güncelleştirmesi ile yükleyebiliyorum. Sorun neden kaynaklı çözemedim denemediğim şey kalmadı yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. İyi forumlar.

Sistemim:

Screenshot_1.png

NVIDIA sitesinden otomatik tarama yaptığımda çıkan ekran kartı sürücüsü:

1589310287313.png

İndirdiğim sürücüyü kurmak istediğimde aldığım hata:

1589310336758.png

Minidump dosyası:

Not: Bazen aldığım mavi ekran hatalarında hata kotu değişebiliyor genelde aldığım hata kodları VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR ve DPC Watchdog Violation oluyor. Ama işlem her zaman oyun oynarken ya da 2. monitör takılıyken oluyor belli bir süresi yok. Bilgisayarı ilk açtığımda hiçbir program çalıştırmadan aldığım da oldu 2 gün çift monitörle çalışırken almadığım da oldu ama GTA 5 oynarken genelde 5-10 dakika içerisinde alıyorum en fazla 30 dakika oyun oynayabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi devam ediyorsa şikayetini bildirip ürünü yolla bence. Bu hataları en son aldığımda dizüstü bilgisayarımın harici Nvidia grafik kartı sistem tarafından algılanamaz oldu. Yazılımsal olarak DDU ile tüm sürücüleri silip temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin ama. Yazılımsal olarak hata varsa bu şekilde giderilebilir.

Garantisi devam ediyorsa şikayetini bildirip ürünü yolla bence. Bu hataları en son aldığımda dizüstü bilgisayarımın harici Nvidia grafik kartı sistem tarafından algılanamaz oldu. Yazılımsal olarak DDU ile tüm sürücüleri silip temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin ama. Yazılımsal olarak hata varsa bu şekilde giderilebilir.
Garantisi devam ediyor göndermiştim ama bu soruna bakmadan geri yolladılar bu hafta tekrar göndereceğim. Afterburner ile 100 mhz düşürüp deneme yapmıştım şu anda bu şekilde görünüyor aygıt yöneticisinde.
1589311542233.png

Hocam ben FX505GD kullanıyorum. Ben de manuel olarak kuramıyorum ekran kartını. GeForce Experience ile kurmayı denedin mi? Bu şekilde kurmuştum, güncellemiştim ben.
Evet sadece geforce experience ile yada windows update ile kurabiliyorum ama ben ekran kartının 445.87 sürümünde sorun olduğunu düşünüyorum bu yüzden eski driver kurmak istiyorum ama kuramıyorum bu konuda bir bilgin var mı?

Evet sadece geforce experience ile yada windows update ile kurabiliyorum ama ben ekran kartının 445.87 sürümünde sorun olduğunu düşünüyorum bu yüzden eski driver kurmak istiyorum ama kuramıyorum bu konuda bir bilgin var mı?
Hocam ekran kartını kaldırınca, yeniden başlattıktan sonra bilgisayarı ilk kurduğum zaman olan sürüm yüklemişti bende windows update. Nvidia ile ilgili olan her şeyi kaldırıp, yeniden başlattıktan sonra eski bir sürümünü yüklemişti.

Hocam ekran kartını kaldırınca, yeniden başlattıktan sonra bilgisayarı ilk kurduğum zaman olan sürüm yüklemişti bende windows update. Nvidia ile ilgili olan her şeyi kaldırıp, yeniden başlattıktan sonra eski bir sürümünü yüklemişti.
Evet onu bende de yaptı 431.77 sürümünü yükledi ama o sürümle de oyunlara giremedim başka sürümler denemek istiyorum ne yapabilirim

Hocam manuel kurulum yapmanın bir yolunu bulamadım ben de, eski notebookum normal bir şekilde kuruyordu gayet. Ayrıca bu sürümlerle ilgisi yok gibi geldi bana da. Tekrar servise yollamanda fayda var bence ama Asus servisleri cidden rezaletmiş, servise yollamaya korkuyorum bilgisayarı ben de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı