GTX 1050TI Düşük GPU Kullanımı

marauder578

Hectopat
Daha fazla  
Ben rekabetçi oyunlar oynayan birisiyim ve bu aralar PUBG oynuyorum. Doğal olarak grafik ayarlarını rakip oyuncuları en iyi görebileceğim şekilde ayarlıyorum fakat grafikleri düşürünce GPU kullanımı hiçbir zaman sabit %99 olmuyor, hep dalgalanıyor. Grafikleri artırınca %99'a çıkıyor ama bu sefer de FPS düşüyor doğal olarak. Yabancı bir forumda Driver Sweeper ile driver silip, belirttiği sürümü yüklememi önermişler. Yaptım fakat durum aynı. İşlemcim i5 4460, RAM 4x2 1600 MHz dual channel. İşin kötü tarafı Battlefield 4'te deneyim dedim, durum daha da vahim. %60-70'ten yukarı çıkmıyor. Ultraya alayım desem yine %80-85 civarı. Monitörüm 1080P Asus vp247H. Değerler gördüğünüz gibi. "GPUhz" yazan kısım GPU kullanımı düştüğü zaman aynı şekilde düşüyor, arttığı zaman kullanım da artıyor. Ama bu screenshot'ı aldığım sırada olmamış sanırım, değişikliği yakalayamamışım o sırada.

Dosya Ekleri

• ab.PNG
    ab.PNG
    12,5 KB · Görüntüleme: 83
@CptChivas
Senin sorunun kesinlikle işlemciden kaynaklanıyor.
@marauder578
Senin sorunun da muhtemelen işlemciden kaynaklanıyor. PUBG için şurada birkaç ayar verilmiş bir göz atabilirsin.
Steam Community :: Guide :: PUBG Optimisation Guide
İşlemciden kaynaklı ise Battlefield 4 te neden GPU kullanımım o kadar düşük?Pubg ye göre bayağı eski bir oyun ve eski ekran kartımda bile %99 GPU kullanımı oluyordu.
Şubat ayında rx580 alıp sonra yavaş yavaş anakart vs derken DDR4'e geçiş yapıcam zaten ama o zamana kadar şu soruna bir bakalım eğer sorun ekran kartında değilse boşuna önceden ekran kartı değiştirmeyeyim.
Yukarı(y)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı