İşlemcinin 1151 Pin olduğunu zaten biliyorum sen merak etme. Anakartın çipsetini öğrenmek, o çipsete uygun bir İşlemci önermek için soru sordum. Bilmişlik taslamaya kalkma. Her 1151 Pin Anakart bir değil. İşlemci olarak i7 6400T almanızı öneririm.
Hala bilmişlik yapmaya çalışıyorsun. Overclock yapamayacağı çipsette bir Anakarta K serisi İşlemci önerilmez mesela. H110/B250 Anakarta K serisi olmayan bir İşlemci önermek daha uygundur. Z170/Z270 Anakartlar ise çipset olarak Overclock'a daha yatkındır. Bu yüzden bu Anakartlara K serisi bir İşlemci önermek daha uygundur. Sadece İşlemcinin bilinmesi ile İşlemci önerisi yapılmaz. İşlemcinin kullanıldığı/kullanılacağı Anakartın çipseti de önemlidir.
i3 610' ü satın, üstüne ekleyeceğiniz para ile ikinci el i5 6600 alınabilir ya da anakarta yapılan BIOS uptade ile 7. nesil işlemcilere de bakılabilir.
Hala bilmişlik yapmaya çalışıyorsun. Overclock yapamayacağı çipsette bir Anakarta K serisi İşlemci önerilmez mesela. H110/B250 Anakarta K serisi olmayan bir İşlemci önermek daha uygundur. Z170/Z270 Anakartlar ise çipset olarak Overclock'a daha yatkındır. Bu yüzden bu Anakartlara K serisi bir İşlemci önermek daha uygundur. Sadece İşlemcinin bilinmesi ile İşlemci önerisi yapılmaz. İşlemcinin kullanıldığı/kullanılacağı Anakartın çipseti de önemlidir.
Sen canımı sıkmak için mi geliyorsun? Yoksa sinir katsayımı arttırmak için mi? Bütçeye en uygun İşlemciyi öneriyorum. Saçma sapan konuşacaksan defol git başka yerde konuş!