GTX 1050Ti sistem LoL ani FPS düşme sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

128322

Kilopat
İlk öncelikle herkese merhaba, başlıkta belirttiğim gibi League of Legends oyununda düşük FPS almaktayım bazı zamanlar 40 FPS kadar düştüğü oluyor. Her şeyi yaptım fakat bir türlü çözemedim tüm sistemi güncelledim, BIOS güncelledim baştan kaldırıp sürücüleri güncelledim hiçbiri çözüm olmadı artık sizden yardım istiyorum. Sistemimi soracak olursanız şu şekilde.
  • ASUS GTX1050 Ti.
  • i3 7100.
  • 8 GB RAM.
  • Prime B250M-K.
Bu arada sadece LOL'de böyle. Diğer oyunlarda gayet iyi FPS değerleri alıyorum.

Aynı sorun bende de vardı RX 470 vardı bende bir de işlemciden oldugun sanıyorudum çunku G4400 ama sizin işlemci güzel gibi hafif bir OC deniyin ya da MSI afterrburnden OC ayarı yapın o ottmatık yapıyor FPS goze deger bir artış soz konusudur bir de işelmci C'üm çekirdekleri kullanma gibi internetdeki FPS arttıtrma videoalrana bakın bazıları güzel işe yarıyor bunların dışında sıcaklık olabilir ama i3 çok isinan bir işlemci dğeil ama siz ginede bakın termal macun bitmeiş olabilir

Daha önceki bilgisayarımda başıma gelen sonrasında hallettiğim bir sıkıntıydı, aynıları iş görür mü bilmiyorum ama bildiklerimi yazayım. Öncelikle Nvdia Denetim Masasından LoL için yüksek performanslı nvidia işlemcisini mutlaka seç. Oyunun tüm ayarlarını düşür, çerçevesiz ekran seçili olsun, yine oyun içindeyken ayarlar kısmında FPS yazan kısmı Limitsiz olarak ayarlamayı unutma. Oyunun istemcisi açıkken yani maç arama yaptığın kısımdayken tekrar ayarlara gel düşük güç modu işaretli olsun, ayrıca onun hemen altında oyundayken launcher kapalı kalsın gibi bir ayar vardı onuda açık tut.

Daha önceki bilgisayarımda başıma gelen sonrasında hallettiğim bir sıkıntıydı, aynıları iş görür mü bilmiyorum ama bildiklerimi yazayım. Öncelikle Nvdia Denetim Masasından LoL için yüksek performanslı nvidia işlemcisini mutlaka seç. Oyunun tüm ayarlarını düşür, çerçevesiz ekran seçili olsun, yine oyun içindeyken ayarlar kısmında FPS yazan kısmı Limitsiz olarak ayarlamayı unutma. Oyunun istemcisi açıkken yani maç arama yaptığın kısımdayken tekrar ayarlara gel düşük güç modu işaretli olsun, ayrıca onun hemen altında oyundayken launcher kapalı kalsın gibi bir ayar vardı onuda açık tut.
Bunları yapmak mantıksız bence 1050Ti ile neden düşük ayarda oynasın LOL'ü?

Bunları yapmak mantıksız bence 1050 Ti ile neden düşük ayarda oynasın LOL'ü?

Ben de LOL oynuyorum ben şunu demek istiyorum. LOL'u en ez orta yüksekte oynamak lazım. Göz zevki olsun diğer şeyler olsun ve FPS aralığı en fazla 10 olmalı. Zira olmazsa çok kotu değerler oluyor. Ben 90 FPS oynarken sanki 10 FPS oynuyor gibi oluyordum. Bu arada şu anki bilgisayarda da oluyordu en yüksekte 40 FPS'di bende AMD catalyst Control indirdim ve GHz aralıgını ayarladım ve çok akıcı, grafikleri çok güzel bir oyun deneymi yaşıyorum. Intel'de oluyor mu bilmiyorum belki ona benzer bir uygulama vardı ama bilmiyorum biraz bak ve AMD uygulamasında dene gerçekten çok fazla FPS artışı yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende LOL oynuyorum be şunu demek istiyorum LOL'u en ez orta yüksekte oynamak lazım goz zevki oslun diğer şeyler olsun ve FPS aralıgı en fazla 10 olmalı zıra olmazsa çok kotu değerler oluyor ben 90 FPS oynarken sanki 10 FPS oynuyor gibi oluyordum bu arada şu anki bilgisayarda da oluyordu en yüksekte 40 FPS'di bende AMD catalyst Control indirdim ve GHz aralıgını ayarladım ve çok akıcı grafikleri çok güzel bir oyun deneymi yaşıyorum Intel'de oluyorumu bilmiyorum belki ona benzer bir uyugulaam vardı ama bilmiyorum biraz bak ve AMD uygulaamsında dene gerçeekten çok fazla FPS artışı yapıyor
Tam anlamadım ne dediğinizi ama teşekkürler.

Bunları yapmak mantıksız bence 1050Ti ile neden düşük ayarda oynasın LOL'ü?

Öncelikle sadece lol ile ilgili ayarlar söyledim çünkü konuyu açan arkadaş sorunun sadece LoL de olduğunu diğer oyunlarda olmadığını yazmış. Rekabetçi oyunlarda yüksek grafik pek bir şey ifade etmiyor kanımca. Sonuçta LoL gibi bir oyunda ultra veya min ayarlarda oynamanın çok bir fark yarattığını düşünmüyorum, zaten sürekli aynı haritayı aynı maçı oynuyorsunuz.En azından deneme yanılma yöntemiyle dediklerimi uygulayıp durumda değişiklik olup olmadığına bir bakabilir isterse.

Öncelikle sadece lol ile ilgili ayarlar söyledim çünkü konuyu açan arkadaş sorunun sadece LoL de olduğunu diğer oyunlarda olmadığını yazmış. Rekabetçi oyunlarda yüksek grafik pek bir şey ifade etmiyor kanımca. Sonuçta LoL gibi bir oyunda ultra veya min ayarlarda oynamanın çok bir fark yarattığını düşünmüyorum, zaten sürekli aynı haritayı aynı maçı oynuyorsunuz.En azından deneme yanılma yöntemiyle dediklerimi uygulayıp durumda değişiklik olup olmadığına bir bakabilir isterse.
Bence fark yaratıyor düşük ayarlarda yetenek atışları vs. düzgün gözükmüyor kendim de bir ara en düşükte oynadım ordan biliyorum fark var yani.
Ayrıca LoL'de FPS drop uzun zamandır var yükseğinden düşüğüne çoğu bilgisayarda yaşadım sebebini hala bulabilmiş değilim çok anlık oluyor genelde bazen hiç olmuyor garip bir olay oyunla alakalı bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı