GTX 1050Ti sistem nasıl toplanır?

Lientum

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba, mevcut kasam çok kötü (DDR3) sadece içinde ki Gigabyte GTX 1050 Ti ekran kartımı alacağım. Elimde hazır PSU'lu kasa var bir arkadaşımdan Ryzen 5 3500X alıp o kasanın içine anakartla beraber takacağım. Sistem özelliklerim şöyle olacak.

Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB (geçici süreliğine)
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
RAM: 16 GB tahmini 3000MHz.
PSU: Frisby 650W Bronze PSU.
Anakart: Gigabyte A520M-S2H (https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,785562117.html)

Şu anlık sistemim bu şekilde olacak. Biraz daha para bulduğumda önce güzel bir RTX ekran kartına geçiş yapacağım. Daha sonra ise işlemcimi bir tık daha yükselteceğim. PSU kötü bir marka diye duydum ancak şu anda maalesef elimde bu var ve farklı PSU alabilecek param yok. Elimde kasa ve işlemci mevcut şu an anakartı sıfır işlemciyi 2.el alacağım. Anakart geldiğinde komple sistemi toplayacağım fakat toplama aşamalarından bildiğim sadece anakartı kasaya takıp üstüne CPU, RAM, ekran kartı vb. bileşenleri takmak. Bunun dışında farklı bir şey var mı hayatımda hiç bilgisayar toplamadım ilk defa DDR4 bir sisteme geçiyorum bilgim sıfıra yakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen olduğu zaman ilk PSU değişmeni öneririm.

Bütçem olduğu zaman ekran kartı işlemci vs. tek tek değiştirerek ilerleyeceğim, PSU sorun çıkarmazsa değiştirmem belki. Toplarken yapılacak farklı bir aşama var mı kabloları bağladıktan sonra?

İleride ekran kartını da yükseltmek istediğin için 5600 öneririm.

Hocam dediğim gibi 3500X neredeyse bedavaya gelecek o yüzden onunla devam edeceğim şimdilik. 5600 aklımda zamanı gelince ona geçeceğim.

Bana dalga geçmiş gibi geldi, işlemciye termal macun sürme uygun kabloları takma diyor. O kadar da bilgim var sıfır bilgide değilim işlemci vs. değiştirdim daha önce. Sadece bilmediğim ekstra şeyler var mı diye konu açtım.

Bütçem olduğu zaman ekran kartı işlemci vs. tek tek değiştirerek ilerleyeceğim, PSU sorun çıkarmazsa değiştirmem belki. Toplarken yapılacak farklı bir aşama var mı kabloları bağladıktan sonra?

Sistemin en önemli parçası PSU dur ve o PSU berbat.
İlerleyen dönemlerde sistemine zarar verme olasılığı yüksek şu an bu sistem için fazlasıyla yeter fakat herhangi bir yükseltme yapacağı zamanlarda elinde kalacağı belli.
Bence ilk PSU yükselt bütçen olduğu zaman.

Hocam dediğim gibi 3500X neredeyse bedavaya gelecek o yüzden onunla devam edeceğim şimdilik. 5600 aklımda zamanı gelince ona geçeceğim.

Anladım ben yazarken görmemiştim 3500X'in bedavaya gelme durumunu. O zaman en makul o olur. Madem 3500X'ten sonra 5600 düşünüyorsunuz şöyle bir fikirle geleyim, o noktaya geldiğinizde 3500X + DDR4 anakart ve raminizi de satarak, Ryzen 5 7500F + DDR5 anakart ve RAM'e geçebilirsiniz. DDR5 bu set 10.000 ediyordu son baktığımda.

Sistemin en önemli parçası PSU dur ve o PSU berbat.
İlerleyen dönemlerde sistemine zarar verme olasılığı yüksek şu an bu sistem için fazlasıyla yeter fakat herhangi bir yükseltme yapacağı zamanlarda elinde kalacağı belli.
Bence ilk PSU yükselt bütçen olduğu zaman.
Anladım hocam. Anakart vs. seçimim nasıl iyi götürür mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı