GTX 1050'ye yaptığım overclock fazla mı?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar. MSI GTX 1050 Gaming X'e sahibim. Ekran kartımın işlemcisi normalde 1784MHz, overclock ile 1923MHz'lere yükselttim. Bellekleri 7008MHz, ben bunu overclock ile 8460MHz civarına yükselttim. Yükte 95W harcadığını gördüm. Şehre gittiğimde ekran kartı alacağım. Ne zaman onu tam bilmiyorum. Uzun vadede karta hasarı olur mu? Malum kartın performansı belli. 6-7 FPS oynuyor. Bu da benim işime geliyor. Drop'lar bayağı azaldı. Bellekleri +1000 yapabiliyorum, zararı olur diye düşürdüm. Kısacası bu overclock, kartı yakar mı? Zararı var mı? Yükte 70 dereceyi geçmiyor. Temmuz sıcaklarında 74 derece oldu maksimum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark testinde uzun sürede sorun çıkmıyorsa ve sıcaklıklar iyiyse sorun yok.
Sıcaklıklar dediğim gibi, Temmuz ayının sıcaklarında 74 dereceyi gördü en fazla. O da ETS2'nin lobisinde. Normalde 72 diyebilirim. Bir 30 dakika FurMark testi yapıp geliyorum.
Biraz fazla olmuş sanki. Bellek frekansını biraz düşürün problem yaratabilir. Bende OC modeli var o kadar belleğe OC yapmadım
Belleği bana da fazla geldi hocam . Onu biraz düşürebilirim.

Bana da biraz fazla gibi geldi. Sisteminizi zorlayan bir oyuna girip yarım saat filan oynayın. Sıcaklıkta çok artış,FPS dopları veya çökme olmuysa kalabilir. Ama bana pek stabil olacakmış gibi gelmedi.

Şöyle diyeyim; sistem günde en az 10-12 saat açık. Arkada Metin2 açık. Ben de PUBG'nin steam versiyonunu, arada Lite sürümünü oynuyorum. Hiç sorun çıkarmadı şuana kadar. Dün en fazla 67 derece gördüm. Şuanlık stabil.

Bende eskiden 1050Ti vardı. Sizdekine benzer değerlere getirince Furmarkta sıkıntısız çalışıyordu ama oyunlarda bi süre crash yiyordum.

Testte ısınmıyorsa neden sıkıntı olsun. Çok fazla FPS artacağını zannetmiyorum ama güzel bir OC olmuş.

Çok iyi değerler. Crash yemezseniz sorun çıkartmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…