GTX 1060 256 bit var mı?

Sakaypt

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1060'ın 256 bit'ini hiçbir yerde bulamayınca şüphelenmeye başladım. Sadece 192 bit'i mi var ?
256'sı varda Türkiyede mi yok yoksa sadece 192 bit mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bit değeri önemli değil saat hızı önemli.
İşte sizin gibi insanlar yüzünden Technopat var. O zaman GT630 alayım saat hızını yapabildiğimce yukarıya çekeyim ve GTA 5 'i ultra da 10000+ FPS oynayayım ? Yok öyle bir dünya. Ekran kartlarında transistör boyutu (NM[Nano metre]), içinde bulundurduğu Shading Unit/Cuda çekirdeği sayısı, bu çekirdeklerinin gücü, soğutma (Özellikle soğutma çünkü normal Fury ile Fury X(Sıvı soğutmalı) olanlarını karşılaştırdığımızda aralarında 5 FPS fark oluşmakta.), saniyede aktarılabilecek veri sayısı (Örneğin : 225.2 Gigaflop veya 274.6 Teraflop gibi gibi.) en büyük rolü oynamaktadır. Ha saat hızı da önemli bir rolü taşıyor onu da belirteyim.

Hocam ben farklı marka GTX 1060'lar arasındaki fark açısından söylemiştim. Ancak sizinki kadar açık ve bilgilendirici bir gönderi olmamış. Haklısınız.

Adamlar GTX 980 ayarında orta rakamı 6'lı seri kart yapmış sen biti soruyorsun.

GTX 1060, 192bit fakat kullandığı renk sıkıştırma teknolojisi sayesinde 256bit GTX 980'e göre %20 daha performanslı çalışıyor.

Veriyolu hızı 192 GB/s olmasına rağmen eski Maxwell teknolojisine göre 192*1,20=230GB/s hızda çalışıyor. Yani kart 192bit olasına rağmen 256bit gibi çalışıyor.
  • GTX 980

• GTX 1060

Mimariyi unutmuşuz Ayrıca o nm değeri transistor boyutu değil, transistorlar arası boşluğu ifade ediyor technopat.net'te yazanlardan gördüğüm kadarı ile.

Not: "Transistör" yazmak istedim ama hatalı yazım dedi bu yüzden "transistor" yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…