GTX 1060 3GB Warzone Kasma Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

AtakanGuney

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, iyi günler dilerim. Başlıkta da yazdığım gibi bir GTX 1060 3GB modeline sahibim, Call of Duty Warzone oyununda zaman zaman 24-20 FPS'ye kadar düşüyor sizce sorun nedir? Normalde kapalı mekanlarda, normal yerlerde oyun 55-120 FPS arası gidip gelirken ne zaman ki çimenlik bir yere gittim bırakın elliyi, yirmiye kadar düşüyor FPS. Biliyorum grafik kartının VRAM'ı yeterli değil ama sizce de 20 FPS böyle bir kart için az değil mi?
Bilgisayar özellikleri:
i5 7500
16 GB RAM (Dual Channel)
GTX 1060 3GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yazmış olduğunuz sorunu şu an ben yaşıyorum. i5 8400, GTX1060 3GB, HYPERX2400MHz 2x8 bellek bulunmakta bilgisayarımda. Ancak Call of Duty Warzone oynarken oyunun ilk başlarında 60 ila 70 FPS arasında akıcı bir oyun oynarken 1 ya da 2 dakika sonra ani FPS düşüşü yaşıyorum 20 ila 40 arasına düşüyor. Ekran kartı artı ve Win 10 için tüm güncellemelerimi yaptım. Tüm çözüm yöntemlerimi denedim. Ancak sorunu çözemedim. Diğer oyunlar da bu şekilde bir FPS düşüşü yaşamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, yazmış olduğunuz sorunu şu an ben yaşıyorum. i5 8400, GTX1060 3GB, HYPERX2400MHz 2x8 bellek bulunmakta bilgisayarımda. Ancak Call of Duty Warzone oynarken oyunun ilk başlarında 60 ila 70 FPS arasında akıcı bir oyun oynarken 1 ya da 2 dakika sonra ani FPS düşüşü yaşıyorum 20 ila 40 arasına düşüyor. Ekran kartı artı ve Win 10 için tüm güncellemelerimi yaptım. Tüm çözüm yöntemlerimi denedim. Ancak sorunu çözemedim. Diğer oyunlar da bu şekilde bir FPS düşüşü yaşamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartınız belleğine göre grafikleri ayarlamanızı tavsiye ederim, onun dışında işlemciden kaynaklanıyor olması muhtemel. Kullandığınız işlemci sanırsam 6 çekirdekli, warzone işlemciye yüklendiği için drop yiyor olabilirsiniz. Açıkçası 3 yıldır i5 kullanıyordum ve zerre memnun kalmadım, en sonunda R7 3700x'e terfi ederek kurtuldum :D Onun dışında tam olarak tespit etmek isterseniz: MSI Afterburner indirip değerlere bakmanızı tavsiye ederim. Technopat'ın kendi rehberi var diye zannediyorum bununla ilgili.

Ekran kartınız belleğine göre grafikleri ayarlamanızı tavsiye ederim, onun dışında işlemciden kaynaklanıyor olması muhtemel. Kullandığınız işlemci sanırsam 6 çekirdekli, Warzone işlemciye yüklendiği için drop yiyor olabilirsiniz. Açıkçası 3 yıldır i5 kullanıyordum ve zerre memnun kalmadım, en sonunda R7 3700X'e terfi ederek kurtuldum :D onun dışında tam olarak tespit etmek isterseniz: MSI Afterburner indirip değerlere bakmanızı tavsiye ederim. Technopat'ın kendi rehberi var diye zannediyorum bununla ilgili.

Ancak aynı sistem daha önce bu hatayı vermiyordu. Hatta geçtiğimiz ay içerisinde yine normale döndü ve sonra tekrar bozuldu. O kadar anlamsız geliyor ki nasıl bir sıkıntı olduğunu bir türlü çözemiyorum. :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı