GTX 1060 6 GB GPU Kullanımı %0 Sorunu

emreyksl78

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlar anlık takılma oluyordu. Bende merak edip Afterburner programını kurdum ve test etmeye başladım. Fark ettim ki donduğu anda GPU kullanımı %0 oluyor. Yardımlarınızı beklıyorum.

Özellikler:
  1. i5 7600k
  2. GTX 1060 6 GB
  3. 8 GB Corsair RAM CL15
  4. Z-170-P anakart
  5. 600 W güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an dolarda almış başını gitmiş durumdayken birde RAM fiyatlarınıda iyice uçurdular. İyice emin olmak için oyun içinde RAM kullanımlarına bakın 7 Gb'a yakın veya üzerine çıkıyorsa yetmiyor demektir. 8 Gb var hepsini kullanmıyor diyeceksiniz bir kısmını sistemde kullandığı için oyuna hepsini ayıramaz RAM'in. Siz MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini paylaşın SS alarak birlikte inceleyebiliriz.

Merhabalar,
Şimdi ben sürekli oyun oynarken takipteyim yeni RAM daha gelmedi fakat fark ettim ki 6.4 GB kullanılırken de donma sorunu gerçekleşti kafamı kurcaladı sorayım dedım :)
İyi Günler.

Bahsetmiştim bu konuyu da aslında. Sisteminiz yani windows işletim sistemi, arka planda çalışan uygulamalar falan derken sistemin kullandığı RAM miktarıda var. Buda siz oyun oynarken oyun 6.4 kullanıyor geriye kalanı 1.6 sınıda sistem kullanıyor. Yani RAM'in tamamını oyun kullanmaz malesef :)

Not: İçinizin rahat etmesi için forumda bu sorunu yaşayan çok kişi oldu tek sebebi RAM'di. Buna ek olarak kendim 1050 Ti kullanıcısıyım 8 Gb RAM var ve benim ekran kartıma bile yetersiz geliyor bazen bundan dolayı droplar olmakta. 1060 için 8 Gb gerçekten çok yetersiz kalıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı