GTX 1060 6 GB overclock ayarları nasıl olmalı?

Gökhan Koç06

Hectopat
Arkadaşlar ben ekran kartıma MSI Afterburner programı yardımıyla overclock yaptım fakat core voltage kısmını bazıları yükseltiyor bazı kişiler düşürüyor. Kaç yapmam lazım? Yardımcı olabilecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

Ve sizde kendi yaptığınız ayarlarınızı atabilirsiniz

Sistem özelikleri:
  • i5 6600 işlemci
  • MSI GTX 1060 6 GB ekran kartı
  • 8 GB RAM
  • 700W Zalman güç kaynağı
  • H110M Pro VD anakart

Çözüm
Voltajla oynaman için bu işlerden biraz anlaman gerekiyor. Gereksiz voltaj arttırmak veya düşürmek karta kalıcı hasar verebilir. Garanti kapsamına da girmez böyle bir durumda.

Öncelikle voltaj olayına girme. Core ve Memory'i yavaş yavaş arttır ve uygula. Her uyguladığında kontrolleri yap. Zaten küçük çaplı O.C işlemlerinde voltaj yükseltmeye gerek kalmıyor.

MSI uygulamalarını kullanıyor musun? Uygulamalarında hazır O.C profilleri var. Gaming moda vs. alırsan frekansı yükseliyor kartın.
Voltajla oynaman için bu işlerden biraz anlaman gerekiyor. Gereksiz voltaj arttırmak veya düşürmek karta kalıcı hasar verebilir. Garanti kapsamına da girmez böyle bir durumda.

Öncelikle voltaj olayına girme. Core ve Memory'i yavaş yavaş arttır ve uygula. Her uyguladığında kontrolleri yap. Zaten küçük çaplı O.C işlemlerinde voltaj yükseltmeye gerek kalmıyor.

MSI uygulamalarını kullanıyor musun? Uygulamalarında hazır O.C profilleri var. Gaming moda vs. alırsan frekansı yükseliyor kartın.

Çözüm
Zaten birçok oyunda işlemci bound olacaksınız. Grafik kartınızın performansını yükseltmeniz çok bir anlam ifade etmiyor. İşlemciniz birçok oyunda GTX 1060'ın stok halini bile besleyemez.

Ayrıca tek kanal RAMde kalarak sistemin performansını kısıtlıyorsunuz.

Hocam kusura bakmayın foruma uzun bir süre sonra yeni giriş yaptım cevap veremedim overclock yapmaktan vazgeçmiştim yalnız bilgisayarım kendi kendine rest atıyor oyundayken valorant , csgo tarzı oyunlarda bu sorun ram yüzündenmi yoksa işlemcim ekran kartınımı desteklemiyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı