GTX 1060 AMD A10 7890K Darboğaz

gokay_er0

Decapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Merhaba, 2 senedir 1050 TI kullanıyorum ve artık yetmemeye başladı. Onu satıp 1060 alacağım, evet darboğaz yapacağı belli ama ne kadar yapar? İnternette 4-5 videodan fazlası ve ya forumlarda çok fazla konu yok. BF1'de 6. nesil i5 ile 3-4 FPS fark varken başka bir videoda 7. nesil i3 ile Rise Of The Tomb Raider'da 10 FPS fark oluyor. Sizce ekran kartının % kaçını kullanır, kaç FPS fark eder ve bu sistemi kullanan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Not: İşlemci, anakart ve Rami 1 seneye tamamen yenileyeceğim.
Sistem:

AMD A10 7890K
1600mhz 8GB RAM
MSI A68HM E-33 V2

Son düzenleme:
Bence hiç boşuna masraf yapma 1050 Ti ve 1060 arasında çok aman aman farklar yok işlemcin darboğaz yapacağı için tam verimi alamayacaksın zaten boşa israf yapmış olursun o sisteme değmez yazık edersin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1050 TI şu fps'nin yakınından geçse kesinlikle para vermem ama yeni nesil oyunlarda düşükte 60 zor görüyorum, pubg'yi sırf fps sorunundan bıraktım öyle söyleyeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1050 TI şu fps'nin yakınından geçse kesinlikle para vermem ama yeni nesil oyunlarda düşükte 60 zor görüyorum, pubg'yi sırf fps sorunundan bıraktım öyle söyleyeyim.

Pubg işlemciyi zorlayan bi oyun ve 1050Tİ da öyle yabana atılacak bi kart değil güncel bir kart ekran kartını değiştirmek yerine işlemcini yenile güncel ve yeni nesil bi işlemci al ram frekansınıda en az 3000 mhz çift modül alırsan yararına olur ama tekde işini görür sonradan yükselme yapabilirsin sonra farkı göreceksin seninki tofaşa mercedes motoru takmak gibi olmuş.

Çok
Pubg işlemciyi zorlayan bi oyun ve 1050Tİ da öyle yabana atılacak bi kart değil güncel bir kart ekran kartını değiştirmek yerine işlemcini yenile güncel ve yeni nesil bi işlemci al ram frekansınıda en az 3000 mhz çift modül alırsan yararına olur ama tekde işini görür sonradan yükselme yapabilirsin sonra farkı göreceksin seninki tofaşa mercedes motoru takmak gibi olmuş.
Çok haklısınız, zaten ilk baş apu dizmiştim ekran kartı planı yoktu ama 2-3 ay sonra elime para geçti ve aldım. Zaten sistemi sıfır yapmaya param yetmedi, 1 kez anakart yakmış PSU ve 8 senelik kasada kullanıyorum. Dediğiniz gibi işlemci + anakart + ram almak bütçemi çok aşıyor. En az 1600TL'ye ihtiyacım var ve 1200TL bütçeye sahibim.
Sizce I3 7100 GTX 1060 beslemeye yeter mi?

Son düzenleme:
Çok

Çok haklısınız, zaten ilk baş apu dizmiştim ekran kartı planı yoktu ama 2-3 ay sonra elime para geçti ve aldım. Zaten sistemi sıfır yapmaya param yetmedi, 1 kez anakart yakmış PSU ve 8 senelik kasada kullanıyorum. Dediğiniz gibi işlemci + anakart + ram almak bütçemi çok aşıyor. En az 1600TL'ye ihtiyacım var ve 1200TL bütçeye sahibim.
Sizce I3 7100 GTX 1060 beslemeye yeter mi?
Besler hocamda oda çift çekirdekli bi işlemci oldugundan dolayı performans kaybı yaşayabilirsin oyunlarda giriş seviyesi bi işlemci oldugu için GTX 1060 orta-üst seviyede bi ekran kartı orta-üst seviye bi 4 çekirdekli işlemci işini görür sistem uyumu için onun için ikinci el sistemlere bakabikirsin mesela i5 3570 bu kartı çok iyi bi şekilde besleyebilir zaten intelin nesil 3. Nesil ve sonraki işlemcileri bayağı performanslı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı