GTX 1060 Asus Dual vs Asus ROG Strix

Uğuryigit

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX 1060 almayı düşünüyorum. Asus'ta karar kıldım ama iki çeşit arasında kaldım. Birincisi Dual 6 GB olanı ikincisi 6 GB ROG Strix.
ROG Strix 2800 TL
Dual 2300 TL
500 TL daha fazla verip ROG almaya değer mi? 500 TL az değil kayda değer fark yaratır mı? ROG Strix çekirdek hızları biraz fazla anladığım kadarıyla ama 500 TL fazla vermeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten öneriler çok iyi, hatta Gigabyte'ın 1070 TI'ı da olabilir ama önerdiğiniz Palit marka GTX 1060 olanı biraz araştırdım, pek iyi değil. Aslında ben şu an GTX 760 kullanıyorum. Bellek hızı 6008 MHz, Palit marka GTX 1060 4000 MHz, yani biraz düşük profil yapmışlar. Fiyatına göre iyi ama değeceğini düşünmüyorum.

@Uğuryigit Dostum kartın içindeki GPU'yu Palit üretmiyor zaten. Senin Asus kartın GPU'su da NVIDIA tarafından üretiliyor, Palit kartın GPU'su da NVIDIA tarafından üretiliyor. İçerisinde aynı GPU mevcut. Palit de piyasadaki çoğu marka ile neredeyse aynı tutuyor frekansları. Hatta bazı modellerden daha yüksek frekanslara sahip. İki kart da GTX 1060 olduğu için frekansları aynı olacaktır. 2800 TL verdiniz diye iki katı frekans sunmuyor kart size. O kadar bütçeniz varsa GTX 1070 Ti da alınabilir. Bunu düşünmeden GTX 1060'a 2800 TL vermeyin.

Tamam doğru söylüyorsun, ben şunu anlatmak istiyorum; 1060 modeller arasında Palit marka ile diğer Gigabyte ekran kartıyla arasında emin ol fark var. Ben araştırdım. Palit markanın bellek frekans hızı çok düşük. Tamam 1060 GPU var ama bellek hızı ve Gigabyte'ın verdiği bellek hızı arasında 4000 MHz fark var. Benim kullandığım ekran kartı GTX 760, onun bellek hızı bile 6000 MHz. GPU'su 1152 iken neden onu alayım? Şimdi diyeceksin ki, sadece bellek mi? Hayır, Palit marka ile Gigabyte arasında Nvida'nın desteklediği teknolojilerden bile kısmışlar. Gigabyte bütün Nvidia yazılımlarını sana tam destekleyecek şekilde veriyor ama Palit'te bazı Nvida programlarını kullanamayacağım çünkü desteklemiyor. Örneğin; oyuna giriyorsun, Palit var ve TXAA veya ekstra kenar yumuşatma yapamıyoruz çünkü yok, kart desteklemiyor veya 3DVision kullanacaksın ama yok.

Yanılıyorsunuz. Bu forumda iki kartı da kullanan onlarca kişi var. İstiyorsanız bir de onlara danışın. Hiçbir kart NVIDIA teknolojisinden kısmıyor. Her marka frekansları yükseltip kendini iyi götermeye çalışır. Ayrıca siz şimdi Palit GTX 1060 daha az frekansa sahip diye eski kartın daha güçlü olduğunu savunmayacaksınız sanırım. Kartlardaki çekirdekler aynı. Biri 100MHz fazla diye o fiyatı hak etmiyor. İstiyorsan o frekansa kendin O.C yaparak ulaşabilirsin. Farkları şu siteden inceleyebilirsiniz.

GALAX GTX 1060 OC
Palit GTX 1060 Dual
ASUS ROG STRIX GTX 1060 GAMING OC

Ayrıca dikkat edersen 3 kartın da bellek frekansı aynı. Yani bellek frekansını marka değil kartın modeli belirliyor. Ayrıca dediğin teknolojiler kart markasıyla değil modeliyle ölçülüyor. TXAA veya MSAA gibi kenar yumuşatmalar karta ek yük bindirir. Bunun herhangi bir desteği yok. Sen GT 420 ile 30 FPS aldığın oyunda MSAA açarsın, FPS 10'a düşer mesela. Bunun bir desteği yok. 10 FPS ile oynayabilir misin? Tabii ki hayır.

Ama şu da var örnek veriyorum: Sen o paraya GTX 1060'ın en kaslı modelini alırsın, aynı paraya bir diğeri GTX 1070 Ti'ın düşük frekanslı modelini alır. Kart çekirdeği onun daha güçlü olduğu için o 3D Vision kullanabilir ama sen kullanamazsın. Burada senin kaybın olur.

Ben de sana şöyle diyorum: Emin ol marka fanboyluğu yapmayacaksak fark yok aralarında. Birisi boşta fanları durdurur kafanı dinlersin orası ayrı. Ama sırf bunun için bir karta ederinin iki katı para verilmez. Bunun bilgisayarı ne için kullanacağınla ilgisi de yok. İster mining yap, ister oyun oyna Palit GTX 1070 Ti, ROG STRIX GTX 1060'dan daha fazla performans sunar, daha fazla teknoloji destekler.

Bu kadar uzun bir post umarım yetecektir. Daha fazla cevap yazmayacağım bu konuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…