GTX 1060 CS:GO Görüntü donması

Kyrenos

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler öncelikle,
Sistemin özellikleri şöyle;

Gigabyte GTX1060 Windforce OC 3GB
i5 8400
H310M S2V
HyperX Fury 4GB 2400MHz x2
Kingston 120 GB A400 SSD
Seagate 1TB
High power 600w psu
(600w olarak topladığımı hatırlıyorum kasanın kapağını çıkarttım fakat
tekrar başka bi kutunun içerisindeymiş PSU tornavida olmadığı için evde orayı açamadım)
AOC i2779VH 27''

Şimdi şöyle, ben bu ekran kartını maalesef açıklamasını okumadan satın aldım ve 2.el olduğunu sonradan öğrendim.
Öncelikle bu sorun ekran kartımdan dolayı ise ben bu ekran kartını hangi program ile test edip bir sorunu olup olmadığını öğrenebilirim?

İkinci olarak ise çok farklı oyunlar oynamadığımdan test etme imkanım olmadı, fakat LOL oynuyorum.
200-250 FPS arası alıyorum donma takılma vs bir sorun yok.

CS:GO oynarken başıma geldi sadece oyun 1-2 saniyeliğine takılıyor.
Çözüm için hangi yolu izlemem gerek?
Teşekkür ederim şimdiden.

Kendimce 10 dakikalık bir test yaptım eğer bunun yardımı olacak ise:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam Ekran değil. Tam ekran pencereli ile oynamayı bir dener misin? 1920X1080 modda.

1-2 saniye süreli FPS drop yiyorsun. Bunun birçok sebebi olabilir. Benim aklıma gelenler:
1-İşlemci ekran kartını beslemeyebilir (Söz konusu bile olamaz 8. Nesil i5 1060'ı rahatça besler)
2-PSU yetersiz kalabilir ==> Ani Voltaj Dalgalanmaları (80+ sertifikası yoksa sebep olabilir veyahut da 600w PSU 1080'i ve i5'i aynı anda beslemeye yetmeyebilir)
3-Oyunda problem olabilir (Son gelen güncelleme beni gıcık etti her iki elden birini 16 bit oynuyorum ve acayip derecede pinge maruz kalıyorum)
4-Ekran kartı problemli olabilir. (Buna karar vermek çok zor)
5-Çözünürlük ayarlarında yada video ayarlarında değişim yapman etkileyebilir(High ayarı Medium'a almak gibi)
Bana fikrimi sorarsan 2. ve 3. maddeleri ön plana çıkarabilirim

Eğer CS'yi HDD'ye yüklediysen muhtemelen bu yüzden FPS drop yiyorsun. Daha önce birkaç bilgisayarda daha bu durumu gözlemledim. Oyun esnasinda HDD kullanımında ani yükselmeler olduğunda oyunda FPS drop yiyorsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…