Dün MSI Gaming App adlı programı indirdim ve tüm modları denedim en sonda sessiz modda bıraktım ve sabah gaming moda alıp programı sildim fakat MSI Afterburner'da GPU Clock hızım 139 MHz gösteriyor ve değişmiyor. Bilgisayar boştayken sizce neden yanlışlıkla bir ayarı mı değiştirdim acaba? MSI Afterburnerdan hepsini geri al butonuna bastım ama hala 139 MHz'de sabit çalışıyor.
Ayarlar>İzleme>İşlemci hızı ve Bellek Hızı>OSD'de göster
Bu ayarları yapın ve oyun içerisinden ekran kartının yongasına ait bellek ve işlemci hızlarını gözlemleyin. Kartın güç gerektiren durumlarda gaza bastığını fark edersiniz. Bu kartları pahalı yapan faktörler sadece biti, belleği, hızı, cartı curtu değil; aynı zamanda da dayanılırlık faktörleri, teknolojileridir. Yeni nesil ekran kartları gerekmediğinde hızları düşürerek kendi ömrünü uzatır. Masaüstünde boş boş dururken, ya da kartın %5'i kadar bile güç tüktemeyecek filmleri izlerken ekran kartı kendini rölantiye alır. Bu gayet de hoş bir durumdur. Fanlar bile varsayılan ayarlarda belli bir sıcaklığın üstüne çıkılmadıkça çalışmıyor ki onun bile ömrü uzasın diye.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler peki oyunda dediğiniz değerleri açtım anlık düşmeler 25 30 MHz düşüşler oluyor bu neden kaynaklı sizce ? Oyun PUBG
ALT-TAB attığım zamanlarda düşüş oluyor