GTX 1060 düşük performans sorunu

• Konuyu başlatan dgknyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 7.894
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Merhabalar.
Geçtiğimiz hafta MSI GTX1060 ekran kartına, MSI B150 GAMING M3 anakarta sahip bilgisayar toplamış bulunmaktayım. Driver'lari yükledim fakat tam performans aldığımı düşünmüyorum.
Yeniden kurulum yapıcam MSI ile ilgili hangi driverları kurmalıyım ve performans ayarları için yardımcı olabilecek var mı ? İlgili makale konu video varsa bana söyleyebilir misiniz ? Ben araştırdım bulduklarım yetersiz oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Hangi oyundan, ne kadar FPS alıyorsun? Kendi düşüncen bir sonuca götürmez.
2) İşlemcin, Windows sürümün ne?
3) Nvidia Denetim Masası veya Denetim Masası-Güç seçenekleri kısmından "Yüksek Performans" işaretledin mi?
4) Aero teması kapalı mı, açık mı?
5) Sıcaklıklar, ekran kartı ve işlemci kullanımı yüzde kaç?

Şu anda CS:GO oyununda denedim minimum ayarlarda maksimum aldığım 150 FPS. Internette bir kaç ayar araştırdım fakat 150 FPS üstüne çıkamadım. Total War Attila'da maksimum 90 FPS alıyorum.

Bilgisayar özellikleri:
-MSI B150 Gaming M3 Anakart
-MSI GTX1060 GAMING X 6G
-Intel i5-6400
-HyperX Fury 2133 Mhz 16 GB
-PSU Corsair 550W
-1 TB HDD 7200 Rpm 64MB
-240GB SSD Sandisk PLUS
-Windows 10 Lisanslı

Ekran kartı şimdiye kadar fan çalıştıracak kadar sıcaklığa ulaşamadı 52-56 derece civarlarında gezmekte.
Xbox DVR kapalı, Aero Teması Kapalı.
Ben bu performans düşüklüğünün Windows'un araçlarına sebep öngörüyorum Çalıştırdığı Hizmet ve servisler.Tema ayarları gibi.

Pek fazla yüklenecek vaktim olmadı bugünGTA V ve Battlefield 1 kurup ultrada zorlamayı düşünüyorum. Ve SSD disk aldım. Tekrardan sistemi Windows 7 kuracağım. Gereksiz sürücüleri yüklemeyip işime yaramayan hizmetleri devre dışı bırakıp tekrardan test edeceğim.

Arkadaşlar sorunum devam etmekte. Birkaç ayar yaptım fakat 150 FPS civarında seyrediyor. Ayarları Ultra yapıyorum FPS yine artış göstermiyor. Ekran kartının performansını nasıl arttırabilirim. Ekranım küçük küçük yırtılmalar yaşıyor gözle görülebilir

i5 6400 ve GTX1060 kullanıp da 150 FPS'den daha yüksek almayı beklemek biraz fazla değil mi? Sistemin üst düzey değil, onun için daha fazlasını bekleme. O oyunlarda 150 FPS alıp "düşük performans" başlığı açmak biraz ilginç geldi.

i5 6400 ve GTX1060 kullanıp da 150 FPS'den daha yüksek almayı beklemek biraz fazla değil mi? Sistemin üst düzey değil, onun için daha fazlasını bekleme. O oyunlarda 150 FPS alıp "düşük performans" başlığı açmak biraz ilginç geldi.
Selamlar, diğer insanlar bu sistemle 300 alması ve iyi akıcı bir oyunla yayın yapması. Benim yapamamam. Benim sorunum oyun oynamak değil, akış değişiyor

Bu arada RAM 8 GB ekran kartına paylaşımlı gözüküyor. Bunu engelleyebilir miyim ?

Arkadaşlar ekran kartımı League Of Legends oyununda denedim ve oyun içi grafik ayarlarını yüksek yaptığımda 120-150 FPS alıyorum. Sorun bende mi yoksa ekran kartımda bir sorun mu var? Bilgisayar kaynaklı olabilir mi?

Ben anlatamıyorum derdimi kimseye. Afterburner değerlerini akşam yükleyeceğim. Benimle aynı sisteme sahip ve benim sistemimden daha düşük sitemler +250FPS alırken ben niye alamıyorum? Evet 75Hz monitorum var ve 75FPS'den sonrası bir işe yaramıyor biliyorum. Fakat CS:GO oyununda FPS değerleri 250'nin üzerine çıktığında oyun akışkanlığı büyük oranda değişiyor ve Gameplay artıyor. İnsanlar boşuna CS:GO'da FPS arttırmak için çabalamıyordur. Tonla video var ve ben hepsini denedim fakat çözüme ulaşamadım. Kusura bakmayın bu konu benim canımı çok sıkıyor LoL ve Total War oyunlarında yüksek grafiklerde düşük FPS veriyor.

Aynı ya da düşük sistemle daha fazla FPS alınıyorsa o zaman sorun yazılımsal olabilir. Işletim sistemi ve sürücülerin güncel mi? Oyun oynarken arka planda çalışan neler var? Bunlara bak.

Arkadaşlar oyunda 1 saat vakit geçirdim değerler bu şekilde. Programlarında ekran görüntüsünü aldım. Şimdi daha anlaşılır olmuştur sanırım, beni bilgilendirip yardımcı olursanız sevinirim

Dosya Ekleri

• after burner.PNG
    after burner.PNG
    133,1 KB · Görüntüleme: 523
  • cpu z 2.PNG
    cpu z 2.PNG
    7,7 KB · Görüntüleme: 337
  • cpu z.PNG
    cpu z.PNG
    11,8 KB · Görüntüleme: 434
  • gpu z 2.PNG
    gpu z 2.PNG
    11,7 KB · Görüntüleme: 288
  • gpu z.PNG
    gpu z.PNG
    16,9 KB · Görüntüleme: 300
  • csgo1.jpg
    csgo1.jpg
    156,8 KB · Görüntüleme: 371
  • csgo2.jpg
    csgo2.jpg
    194,6 KB · Görüntüleme: 568
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı