GTX 1060 ekran kartını besleyecek en ucuz işlemciler nelerdir?

ardatopal05

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde 1155 soket bir anakart var. i5 3470 düşünüyorum ancak yine de bu konuda fikir almak istedim.

Besleyebilecek en ucuz işlemciyi arıyorum ancak fiyat çok fark etmeyecekse diğer işlemci önerilerine de açığım.

Bahsettiğiniz işlemci ile darboğaz olacaktır. 2/3. nesil destekli anakartınız varsa i7 3770 bakın derim.

Bence bu tarih öncesinden kalma platformu emekli etme ve modern anakart/işelmci/ram kombinasyonlarına geçme zamanınız gelmiş.

3 GB versiyonu ise i7 3770 veya i7 3770K stok halde üstesinden gelebileceğini düşünüyorum, 6 GB ise 3770k OC ile olabilir belki. Ama bu işlemciler 2. elde zaten 1400 TL falan olmalı bu kadar para vermek yerine komple soketi emekli etmek daha mantıklı. Zaten bu soketin en güçlüsü bunlar ileride daha iyi sistemler için mecbur değişmesi lazım.

Ryzen 1600 AF alabilirsin. Her türlü anakart değişeceksin hem yükseltmeye açık olur. İleride ekran kartı yenilediğin zaman R5 5600 filan geçebilirsin.

Evet haklısınız 4c8t altına düşmemem gerek bu devirde ancak uzun süre kullanmak amaçlı almıyorum o yüzden soket değişmeyi veya işlemciye fazla para ödemeyi düşünmüyorum. 3 4 ay kullanacağım yaz bitene kadar, ondan sonrasında muhtemelen dizüstüne geçerim. O yüzden i5 3470 civarında işlemci önerileri istemiştim, o civarda bir işlemci için hiç beslemez her türlü sıkıntı yaşarsın diyorsanız almayacağım ama dediğim gibi beni 3 4 ay idare edecek olsa yeterli.

Şuan kullandığınız işlemci ve anakart nedir? i5 3470 gerçekten zayıf bir işlemci. Celeron, pentiumi i3 falan kullanıyorsanız yine de geçilebilir 3470'e zaten fiyatları çok ucuz genelde.

Q9400 kullanıyorum şu anda. Biraz daha zorlayıp i7 2600 alabilirim eğer gerçekten i5 3470, i5 4490 gibi işlemcilere kıyasla büyük fark yaratır diyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…