GTX 1060 görüntü vermiyor

Wut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar almış olduğum Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming ekran kartı bugün elime ulaştı. Sisteme montajını yaptıktan sonra bazı oyunlarda sıcaklık, fan hızı gibi değerlere baktım bir sorunla karşılaşmadım. Ancak daha sonra çok da sistemi zorlamayan bir oyun olan Borderlands 2 oynarken ekranda aniden mavi noktalar belirdi ve dondu. Reset attıktan sonra ise görüntü gelmedi. O zamandan beri de bu şekilde. Gözlediğim şey ise bilgisayarı ilk açılışta anakart üzerindeki GPU arıza LED'i 10 saniye kadar yanıyor daha sonra söndüğünde ancak klavye ve mouse ışıkları yanabiliyor ve monitöre sinyal LED sönünce gidiyor. Ancak siyah bir ekran şeklinde kalıyor sinyal olmasına rağmen. Ekran kartını çıkartıp taktım, PSU kablolarını kontrol ettim, görüntü çıkışlarını değiştirdim ama sonuç aynı. Şu an VGA kablosu ile Onboard üzerinden sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Kesin olarak ekran kartı arızası diyebilir miyiz? Başka bir bilgisayarda deneme şansım da yok. Amazon üzerinden aldığım için değişim işlemleri de 20 gün kadar sürecektir muhtemelen o yüzden açıkçası başka deneyebileceğim bir yöntem var mıdır bu sorunu giderebilmek adına? Onu merak ediyorum. Son çare olarak değişim talep edeceğim.

Sistemin geri kalan bileşenleri
  • i5-6500
  • MSI H110M Pro-VD
  • HyperX 2133 MHz 8 GB RAM
  • Thermaltake Versa N21 kasa+600W PSU
  • OCZ Trion 150 240 GB SSD
  • WD Blue 1 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…