GTX 1060 İ5 6600K mi GTX 1070 İ5 6400 mü?

%100 performans vermese bile akıcı oynayabilirsin doğru. Bu arada bir süre sonra 1440p bir monitör almanı şiddet ile öneririm i5 6500 gtx 1070 yapmayı planlıyordum ben de ama AMD Zen mimarili işlemciler 2-3 ay sonra çıkacağı için onlara yöneleceğim aynı fiyata daha performanslı bir işlemci çıkaracaklarına eminim bence sen de onlara yönelmelisin hem dar boğaz derdin de kalkar i5 6500 fiyatına daha iyi bir işlemci çıkarırlarsa ki bence çıkarırlar.

Son düzenleme:
Technopat Youtube'da 'GTX 1070 GTA V Performans Testi' videosunda çok fps düşük işlemciye sıkıntı çıkarır demişti ben zaten 75hz bir monitör alacağım 144hz için ayarlardan kısıp fps yükseltmeye pek niyetim yok güzel oluyordur itiraz edemem fakat bana mantıklı gelmiyor zaten yıllardır 40-50 fps arası oynadığım için alışkınım seneye de 4k veya 1440p bir monitör alırım.

4k da birkaç ayarı kısman gerekebilir çünkü 1440p için üretilmiş bir kart. 4kda nefesinin yetmediği zamanlar oluyor ve 1080 p de kendi gücünün %70ini kullanıyor yani dar boğaz 1080pde oldu diyelim 1440pde dar boğaz olmaz çünkü pixel sayısı arttıkça işlemci kullanımı azalıyor ekran kartı kullanımı artıyor. Tabi senin bileceğin iş

Yeni nVIDIA kartları zaten bekledim o kadar bir de işlemci beklesem sonra yeni anakart duyurulur 1 seneye anca alırım .

4k'yı biraz abartmış olabilirim ama 1440p lazım oluyor genellikle .

Bu kasa iyi midir ? Bir de bu sistem için işlemci soğutucu önerirseniz sevinirim

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    68,9 KB · Görüntüleme: 89
Yüksek fps sıkıntı olur demişsiniz ama sizin işlemciniz güçlü 144hz monitör almasanız bile yüksek fps'de çalışacak oyunlar v-sync açmadığınız sürece ki bu pek tercih edilmez. Bir çok oyunda ayar kısmadan yüksek fps alacaksınız zaten. 1440p yerine şiddetle ve ısrarla 1080p 144hz alın derim.
Şöyle bir husus da var. Piksel sayısı arttıkça işlemciye daha fazla yük biniyor. İşlem yapacağı piksel sayısı artıyor. Önceden 1920*1080 pikseli işleyeceğine 2160*1440 pikseli işliyor. Elbet bu gpu'yu da zorlar ama işlemci sizi sınırlandıracağı için güzel olmaz pek. Çözünürlüğü arttırıp işlemciyi rahatlatayım diye düşünmeyin yani.

Ben kendimi bildiğim için 144hz monitör alırsam o fps'yi 144'ün üstünde tutmaya çalışacağım o yüzden 75hz iyidir bence ama belki elime para geçerse düşünebilirim

Birçok oyunda zaten alacaksınız 144fps
Oynadığınız oyunlar önemli tabi bu noktada. Ama şunu net söyleyeyim 2015 öncesi oyunların %95'inde 100+fps alacagınıza inanıyorum. 120hz monitörler tr de olsa onları önerirdim fakat tr de piyasa kısıtlı
Mesela i3 6300 de tr de bulunmayan bir ürün halbuki 6100-6402p arasındaki uçurumu kapatabilecek bir ürün..
Ayrıca mediuam 144fps mi yoksa ultra 70 fps mi derseniz bu sorunun cevabı muhtemelen hareketli action oyunlar için büyük farkla 144hz olacaktır.

İyi de bu kadar üst seviye bir ekran kartını alıp sadece mediumda 144 fps almak için oynamak saçma geliyor bana onun yerine ultrada 60-70 fps'de oynarım bu konuda sizle aynı fikirde değilim benim istediğim tek şey Ultra-Very High arası akıcı bir oyun oynayabilmek imkan olursa çözünürlüğü arttırmak o yüzden 4k monitör 144hz'den önemli benim için

Elbette withcer 3 gibi bir oyunda ultrada oynarsınız. Ama black ops 3 gibi bir oyunu da mediuma higha düşürmek düşünülebilinir. Ben şunu yapın veya şu daha güzel olur demiyorum. 144hz monitör aldığınızda bir çok oyunda 144hz deneyimi yaşayabileceksiniz ve bahsettiğiniz gibi zorlayıcı oyunları da ultrada 80 fps de oynayabileceksiniz. 75 hz 60 hz'den çok uzak değil o yüzden pek önermem bütçeniz olursa eğer 144 hz monitör alın derim. Tekrar belirtiyorum birçok oyunda 100+fps alacaksınız 1070 çok güçlü bir kart.
4k monitör için hem işlemciyi hem de gpu'yu yükseltmek gerekli. 2k için 1070 eyvallah fakat 4k için 1080 gerekli..

Peki o zaman 144Hz almayı düşünürüm de zaten bunun için hala fazla erken çünkü şu an 144Hz monitör alma gibi bir şansım yok 1 yıl kadar sonra yeni bir monitör almayı düşünebilirim o zaman karar veririm de ben 3 kere falan işlemci soğutucu tavsiyesi istedim üçü de arada kaynadı ona yardım ederseniz sevinirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…