Şimdi şöyle bir şey ki, 4K çözünürlükte işlemciye yük düşen ciddi anlamda azalıyor. O kadar ciddi bir oranda azalıyor ki i3 8100 ve 1080 kullananlar var 4K çözünürlükte ve sırıtmıyor. Bunu söylememin sebebi çok güçlü bir ekran kartı aldığınız zaman (örnek 1080), bu kart 1080p'ye fazla gelecektir. Yani burada bir çelişki söz konusu.
Yani varsayıyorum ki 1080pde Battlefield oynayacaksın. Bu durumda ileride ekran kartı değiştirmen gerekmez. 1060 ile 1080pde mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsin.
Özetle: 1080p için orta ayar ekran kartı - güçlü işlemci. 4K için üst seviye ekran kartı - orta ayar işlemci. İkinci kombo ile de bir süre 1080pde idare edebilirsiniz.
Yine de 8700k'nın karşılığına gelen Ryzen 2700'in daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum, illaki üst seviye işlemci alınacaksa. Fanboyluk yapmıyorum, Intel'in teknolojisini pahalıya sattığını düşünenlerdenim sadece. Yoksa işlemcilerinin performansıyla bir alıp veremediğim yok.
2700 hem fazladan iki çekirdeğe hem de dört izleğe sahip. Çoklu çekirdek performansında önde olduğu gibi, tekli çekirdek performansında da 8700k'nın bir tık arkasında.