İşlemci: Şu anda takılı olan Ryzen 5 1500X ama işlemcimi yükseltmek istiyorum sanki ekran kartıma göre düşük kalıyor gibi veya hissettiriyor. İşlemci önerisi için birçok yere baktım Ryzen 5 3600, 3600X öneriyorlar sizce hangisini almalıyım, alırsam darboğaz yaşar mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim
Ryzen 1500X ile 5500 XT 8 GB kullanıyorum rahatça besliyor. Bence biraz yanlış düşünüyorsun. Ekran kartı yükseltmesi yapacağın zaman birlikte yükseltirsin.
RAM'lerini 3200Mhz'e çıkarabilirsin bu arada 1500X için de faydalı olacaktır yüksek frekans.
Bence İşlemci'niz iyi fakat illaki değiştirmek istiyorsanız İntel'e Geçebilirsiniz
10. Nesil İntel Core İ7 veya azıcık üzeri olan 9.nesil İntel Core İ9 alabilirsiniz
Bence İşlemci'niz iyi fakat illaki değiştirmek istiyorsanız İntel'e Geçebilirsiniz
10. Nesil İntel Core İ7 veya azıcık üzeri olan 9.nesil İntel Core İ9 alabilirsiniz
O işlemcilere 1060 hakaret olur, GPU darboğazı gerçekleşir, önermem. 1500X hali hazırda GTX 1060 besleyebilen bir işlemci, darboğaz söz konusu değil. RAM yükseltmesi yapmalısınız, 2400MHz çok düşük.