GTX 1060 için marka seçimi

bashenga

Kilopat
Arkadaşlar GTX 1060 ekran kartı seçerken hangi parametrelere dikkat etmek gerekir. Clock hızı, frekansı, PCI Express 2.0 veya 3.0 gibi bir çok değişken var. Hangisi ne kadar etkilidir ve fiyat performans açısından mantıklı tercih nasıl yapılır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

En ucuzunu alın. Arada 3-4 FPS farkı olur o kadar. O kadarcıktan da birşey olmaz yani.

Hocam ben marka olarak MSI veya ASUS öneririm.

MSI ve ASUS alarak fazla masraf yapmak mantıksız. Daha ucuza GTX 1060 ekran kartları almak en mantıklısı. Mesela PALİT, GALAX gibi markalar en mantıklı seçimlerden birileri. Arada sadece 3-4 FPS farkları var. Bu da hiçbir şey demek.

En ucuzunu değil, en dayanıklısını ve PCB ile bileşenlerinin kalitesine göre tercih yapın. GALAX gibi markalar ne kadar Asus, MSI gibi markalarla denk tutulsa da, genel kalite anlamında yanlarına yaklaşamaz. Bütün 1060'lar neredeyse aynı performansı verir, çünkü hepsinin GPU'su aynıdır. 1-2 FPS haricinde fark olmaz.
Dediğim gibi, tercihinizde dikkat etmeniz gereken asıl şey malzeme kalitesi, elektronik malzemelerin kalite ve dayanıklılığıdır.
Son olarak @Xsparrow 'un dediği gibi, bütün GTX 1060'lar PCI-EX 3.0 ve Diretx 12 destekli.

Son düzenleme:
En iyi malzeme kalitesi EVGA da vardır. PCB kalitesi zaten markalarda belirli standartların üstünde. Ben Galax GTX 1060 kullanıyorum RGB ışıklandırma haricinden Asus vb markalardan hiçbir eksisi veya artısı yok. Kart O.C ye rağmen 62 derecelerde geziniyor, arka plakası ve nikel kaplı 3 adet ısı borusu da çabası. Tasarım istiyorsan başka.

Malzeme kalitesi açısından da mı pek bir farkı yok ? Bu tür sorunlar ile 1-2 sene kullanımla zaten karşılaşamazsınız. Neyse

Tabiki de malzeme olarak yanından bile geçemez. Benim görüşüm, fazla para yoksa ucuz markalar alınabilir. 3-4 FPS farkı olur sadece.

Soğutma için en iyi çözüm Msi'dır bence.
Çok şık ve kaliteli ama biraz tuzludur. Asus'de kaliteli ama 3 fan biraz ses yapıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…