GTX 1060 için monitör

Mithril5

Megapat
GTX x 1060 'lı bir sistemi LCD TV (60Hz) ile kullanıyorum ve oyunlarda yırtılmalar oluyor. Şu an için yeni bir monitör almaya maddi gücüm yok. İlerde belki bir oyuncu monitörü alabilirim. Sanırım monitör görüntüyü işleyemiyor. Sorum şu nasıl bir monitör almalıyım ekran kartından tam verim alabilmek ve oyunları gerçekten keyif verici ve akıcı olarak oynamak için. Yani sync özelliği açıldığında görüntün stabil çalışması için grafiklerden yiyor diye okumuştum forumda. Çok uçuk olmamak şartıyla önerebileceğiniz bu ekran kartına uyumlu monitör ne olabilir. Ve son olarak elimdeki TV ile kullanmam için ekran kartının herhangi bir ayarı vs. var mıdır bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O TV ile oynaman için ayar bilmiyorum ama 144 HZ ve 1080p çözünürlük tercih etmelisin. Tazeleme hızı 144 olduktan sonra tepki süresi seni çok yormaz. IPS panel benim tercihimdir.

Ama unutma genelde oyuncu monitörleri TN panel olarak satışa sunulur.

Zaten IPS olupta tepki süresi dörtten düşük monitör yok sanırım. Tercih size kalmış.

Tearing'den kurtulmanın iki yolu var; G-Sync monitör alacaksın yada oyun ayarlarından V-Sync'i açacaksın. G-Sync monitörlerin çok pahalı olduğunu ve televizyonun çoğu monitöre göre daha kaliteli görüntü verdiğine düşünürsek, yeni bir monitör almanı gerektirecek durum göremiyorum. Tabii ki eğer amacın sadece tearing'den kurtulmak değilse! Tearing'den kurtulmak istiyorsan G-Sync monitör şart ve aşırı pahalı, keşke en başta RX 480 alsaydın, şimdi ucuza FreeSync monitör alabilirdin. Ayrıca V-Sync grafikleri bozmaz yada ekran kartına yük bindirmez. Hafif bir gecikmeye neden oluyor, fare hareketlerinin yavaşlaması sonucu, kasma hissi uyandırıyor. Çoğu insan bu durumdan şikayet ettiği için V-Sync'i kapatır, bir kısım insanda gecikmeyi fark edemediğini söyler.

Son düzenleme:
i5 6500 işlemci
msi bazooka anakart
120 gb ssd
2x8 2133 ram
1 TB hdd
asus gtx 1060 6 gb
sistemim bunlar arkadaşlar bunlara ek olarak samsung 1920 x 1080 82 ekran tv ile kullanıyorum. Sistemi ve kartı denemek için şu an Medal of Honor Warfighter oynuyorum oyunda bu sistem olmasına rağmen anlık takılma ve donmalar var. Hatta win.10 pro 64 bit kurulu oyun dışında da anlık takılma ve donmalar mevcut bu normal birşey mi lütfen birisi yardım etsin sistemi alalı 1 hafta oldu olmadı donanımsal bir sorun mu var diye düşünmeye başladım. Oyun introsu girdiğinde de görüntüde kırılmalar da oluyor. o yüzden sync ayarını açarak oynuyorum stabil 60 FPS değerle. Acaba oyundan kaynaklı mı bilmiyorum. Başak bir oyun da indiremiyorum kotayı aştığım için. Yani durumu özetlemek gerekirse PC yi tatmin olarak akıcı kullanamıyorum windows ta da şuan bir oyun denememe rağmen oyunda da...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı