sistemin gayet güzel ancak gelecekte ramlerin sıkıntı çıkarabilir. Zaten 2133mhz ram pek işine yaramaz en düşük 2400mhz olmalı ramlerin ancak sistem genel olarak güzel birde anakartını ileride overclock yapmak için B350 yaparsan gayet güzel olur
sistemin gayet güzel ancak gelecekte ramlerin sıkıntı çıkarabilir. Zaten 2133mhz ram pek işine yaramaz en düşük 2400mhz olmalı ramlerin ancak sistem genel olarak güzel birde anakartını ileride overclock yapmak için B350 yaparsan gayet güzel olur
R5 1600X yerine 2600X alıp, B350 çipsetli bir anakart almanız ileride Overclock için daha yararlı olur. Ayrıca 2. nesil Ryzenler daha stabil ve performanslı.
Ayrıca, biz ekipmanda fanda bile Everest tavsiye etmiyoruz siz gidip en önemli bileşenlerden biri olan bellekler için Everest seçmişsiniz. Yani Everest alacağınıza RAM slotunu boş bırakın daha iyi.
Bellek olarak 8GB Tek modül HyperX Predator DDR4 8GB öneririm. Kendim de kullanıyorum memnunum. Hem 3000MHz.
O işlemci ile en az B350 anakart kullanmanızı öneririm.
Everest marka ürün önermiyorum, boşuna almış olursunuz, ayrıca 1. nesil Ryzen işlemciler için en az 3000MHz RAM kullanmalı ve BIOS ayarlarından bunu ayarlarmalıyı unutmayın.
AMD işlemciler yüksek frekanslı RAMler ile daha performanslı çalışır.
Çarpan kilidi açık bir işlemciye sahipsiniz OC yapabildiğiniz bi anakart seçmeniz daha iyi olacaktır.
Bence OC eğer bu konularda iyi değilseniz sizin yapabileceğiniz bir olay değil ben hiç kalkışmamanızı tavsiye ediyorum. Ben hiç kalkışmadım he derseniz ki ben illa yapmak istiyorum AMD Ryzen 2600x i öneririm 2. nesiller daha stabil oluyor.
Bunu tavsiye edebilirim Toplam fiyatı 2.016 TL site araştırması yapılıp daha uygun fiyatları da bulunabilir ama maksimum 20-30 tl oynar diye düşünüyorum tabi kampanya vb. bir şey yok ise