DX12 de ben Nvidia'nın aradaki farkı kapatacağını, hatta performans üstünlüğü sağlayabileceğini düşünüyorum. AMD ekran kartlarının FreeSync monitör artısı var o konuda haklısınız. Siz bilirsiniz yine ben olsam başımı ağrıtmazdım.
DX12'deki üstünlüğü AMD kaybetmez. Niye?
DX12, Mantle API'sinden uyarlama olduğu için AMD'nin bu işine geldiği için seslenmiyor. Takas konusunda ise hemen hemen denk güçte kartlar değiştirdiğin zaman 30-40 FPS farkı olmayacak, (DX12 hariç) ama GTX1060'ıda aratmayacaktır.
Aslında benim bir diğer korkumda takas yaptığım taktirde 2. el ürün alacak olmam belki adam kartı tekmeledi bunu da bilemeyeceğim. Gereksiz bir macera olacağı korkusu var birazda içimde yani.
DX12 de ben Nvidia'nın aradaki farkı kapatacağını, hatta performans üstünlüğü sağlayabileceğini düşünüyorum. AMD ekran kartlarının FreeSync monitör artısı var o konuda haklısınız. Siz bilirsiniz yine ben olsam başımı ağrıtmazdım.
Hayir tam tersi. RX 480 daha iyi. Nvidia DX12 performansini gecemez. AMD bu konuda dahs basarili hem. Bu RX 480 VS GTX 1060'i 92884739928484039 tane konuda anlattik nedenleri ile okuyabilirsiniz.
Konu sahibinin sorusuna gelirsek FreeSync ile kullanacaksan olabilir ama @CJack60 hocsmizi dinleyip kararlilik testi yaptirmani oneririm.