GTX 1060 Memory Clock Düşük Gözükme Sorunu

• Konuyu başlatan dd_
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.232

dd_

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
MSI GS73VR notebooka sahibim. Bilgisayarım hem Heaven'da hem de Afterburner'da Memory Clock 8606 MHz olması gerekirken 4303 MHz gösteriyor. Ayrıca GPU clock da 2000MHz+ üstü olması gerekirken değişkenlik gösterip 1600-1800 arası geziniyor. Net sebebi nedir? İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Açıklayıp bilgilendirirseniz sevinirim.

Benchmarklar:

yukle1 (1).png yukle2 (1).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımlarda efektif frekanslar farklı gözükebilir ama özünde aynı frekanstır. Memory frekansında problem yok yani.
GPU frekansında da sorun yok, kullanım durumuna göre frekanslar daha düşük olabilir, yani GPU boost teknolojisi ihtiyaç olmadığı durumda devreye girmez. Sebebi bu.

Ben bu durumun normal olduğunu düşünüyorum hep yarısı farkettiyseniz. Bende de durum aynı bellek frekansım 7008MHz fakat hep 3504 MHz gösteriyor.

Çekirdek frekansı da öyle ben sistemi zorlamak için Furmark testi yerine ağır oyunlarla test ediyorum çünkü Furmark çekirdek frekansını yüke sokmuyor bunu farkettim.

Düzenleme: Hesap hatası

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı