GTX 1060 oyunlarda donma, takılma sorunu

LordTrion

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim:

İşlemci: Ryzen 5 1600
Anakart: Asrock B350 Pro
RAM: Hi-Level 2x8 GB 2666 MHz
Ekran kartı: GTX 1060 6 GB
250 GB SSD+ 2 TB hardisk

Bilgisayar da ısınma sorunu yok, ama yeni format atmama rağmen neredeyse bütün oyunlarda donma yapiyor. Eskiden çok hızlı açılırken şimdi bekleme yapıyor bu sorun neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son driver güncellemesinden sonra bende de olmaya başladı. Az önce yeni bir güncelleme yolladılar, sanırım driver ile alakalı olabilir.

Format attığında ramler olması gerekenden daha düşük hıza atanmış olabilir mi BIOS ayarlarından kontrol etmeyi deneyebilirsin. Benim de başıma benzer bir olay gelmişti.

Format attığında ramler olması gerekenden daha düşük hıza atanmış olabilir mi BIOS ayarlarından kontrol etmeyi deneyebilirsin. Benim de başıma benzer bir olay gelmişti.

RAM'lar normal frekansında çalışıyor.

Dostum sistemin gayet güzel ama keşke daha iyi bir RAM tercih etseydin. RAM'ler bir ihtimal sıkıntılı olabilir.

RAM'lerde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Benim anakart değişime gitti yenisi geldi. Ondan sonra böyle olmaya başladı. Özellikle CS:GO'da çok sıkıntı. Akıcı oyun oynayamamak çok can sıkıcı.

BIOS ayarlarında XMP açık mı kapalı mı bakabilir misin ? XMP kapalıysa tam frekans ile çalışmayacaktır RAMler ayrıca Windowsun güç modunu maximum performans olarak ayarlarsan tüm donanımlar performansa yönelik çalışacaktır. Eğer güç tasarrufunda olursa performanstan kısılır. Bu tip ayarları kontrol etmeni tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı